Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Danas u Sokocu “Vidovdanski književni susreti”

28 Jun 2024
1 min.
Danas u Sokocu “Vidovdanski književni susreti”

Manifestacija “Vidovdanski književni susreti” biće održani danas u Sokocu u okviru koje će biti uručena Vidovdanska povelja Novici Telebaku za sveukupno književno djelo, najavili su iz Udruženja književnika Republike Srpske, Podružnica Istočno Sarajevo.

Predsjednik Podružnice Nedeljko Žugić izjavio je da će biti uručena i književna nagrada “Vladimir Nastić” Draganu Veličkoviću iz Leskovca za najbolju objavljenu knjigu u 2023. godini.

Književna manifestacija posvećena Vidovdanu počeće u 11.00 časova na Novom Zejtinliku besjedom načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice o Vojničkom spomen-groblju, te poetskim pomenom.

U 13.00 časova učesnici manifestacije posjetiće manastir Svete Trojice u Ozerkovićima.

Centralni dio “Vidovdanskih književnih susreta” biće održan u sali opštine Sokolac od 19.00 časova kada će biti uručena Povelja i nagrada “Vladimir Nastić”.

Program će biti nastavljen uz učešće književnika Nedeljka Žugića iz Pala, Petra Aškrabe Zagorskog iz Foče, Radislava Ćivše iz Sokoca, Milanka Borovčanina Romsoka iz Sokoca, Milutina Savčića iz Han Pijeska, Aćima Todorovića iz Vlasenice, Marka Milovanovića iz Srebrenice, Dragice Grbić iz Višegrada, Marijana Petronića iz Istočnog Novog Sarajeva i Branislava Ilića iz Pala.

Svoje stihove kazivaće i pjesnici Momir Jolović iz Sokoca, Vidosava Pustivuk iz Rogatice, Milica Borovčanin iz Sokoca, Milada Kapetanović iz Pala, Bojana Marković iz Sokoca i Ena Vuković iz Han Pijeska.

SRNA

Povezani članci

U Beogradu otvoren sajam knjiga, mjesto gdje žive pisci

Međunarodni beogradski sajam knjiga otvoren je večeras na Beogradskom sajmu, a tokom devet sajamskih dana predstaviće se više od 400 izlagača iz zemlje i inostranstva, izdavača i pisaca, među kojima i iz Republike Srpske. Sajam, koji je ove godine organizovan pod sloganom “Riječ je slobodna”, otvorila je Milena Marković, nagrađivana pjesnikinja, dramski pisac i scenarista, […]

Otvorena izložba slika Drage Ivanovića i Radmila Kovačevića

 U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sinoć je otvorena izložba slika Drage Ivanovića sa Pala i Radmila Kovačevića iz Foče, koji su se publici predstavili sa oko 60 likovnih ostvarenja rađenih u tehnikama ulje na platnu, akrilik, pastel, akvarel. “Naši prijatelji, posjetioci i gosti mogli su da vide pejzaže, cvjetne i motive mrtve prirode, crkve, […]