Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Danas u Sokocu “Vidovdanski književni susreti”

28 Jun 2024
1 min.
Danas u Sokocu “Vidovdanski književni susreti”

Manifestacija “Vidovdanski književni susreti” biće održani danas u Sokocu u okviru koje će biti uručena Vidovdanska povelja Novici Telebaku za sveukupno književno djelo, najavili su iz Udruženja književnika Republike Srpske, Podružnica Istočno Sarajevo.

Predsjednik Podružnice Nedeljko Žugić izjavio je da će biti uručena i književna nagrada “Vladimir Nastić” Draganu Veličkoviću iz Leskovca za najbolju objavljenu knjigu u 2023. godini.

Književna manifestacija posvećena Vidovdanu počeće u 11.00 časova na Novom Zejtinliku besjedom načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice o Vojničkom spomen-groblju, te poetskim pomenom.

U 13.00 časova učesnici manifestacije posjetiće manastir Svete Trojice u Ozerkovićima.

Centralni dio “Vidovdanskih književnih susreta” biće održan u sali opštine Sokolac od 19.00 časova kada će biti uručena Povelja i nagrada “Vladimir Nastić”.

Program će biti nastavljen uz učešće književnika Nedeljka Žugića iz Pala, Petra Aškrabe Zagorskog iz Foče, Radislava Ćivše iz Sokoca, Milanka Borovčanina Romsoka iz Sokoca, Milutina Savčića iz Han Pijeska, Aćima Todorovića iz Vlasenice, Marka Milovanovića iz Srebrenice, Dragice Grbić iz Višegrada, Marijana Petronića iz Istočnog Novog Sarajeva i Branislava Ilića iz Pala.

Svoje stihove kazivaće i pjesnici Momir Jolović iz Sokoca, Vidosava Pustivuk iz Rogatice, Milica Borovčanin iz Sokoca, Milada Kapetanović iz Pala, Bojana Marković iz Sokoca i Ena Vuković iz Han Pijeska.

SRNA

Povezani članci

Na Petrovaradinskoj tvrđavi počeo 24. “Egzit” festival

Festival “Egzit” počeo je u Novom Sadu nastupom “Tik Tok” senzacije INIKO i “čovjeka leda” Vin Hofa. Otvoren je i Nulti dan, novina ovogodišnjeg Festivala, a posvećen je rođendanu Nikole Tesle, te je tvrđava u Novom Sadu sinoć na otvaranju zasijala posebnim audio i vizuelnim eFektima. Nultog dana, pred okupljene su izašli Keni nije mrtav, […]

Danas počinje “Egzit”

Festival “Egzit” počinje danas na Petrovaradinskoj tvrđavi, gdje će biti obilježen i rođendan jednog od najblistavijih umova čovječanstva Nikole Tesle. Glavna bina ponijeće Teslino ime, a muzički program povešće miljenik regionalne i evrovizijske publike Bejbi Lazanja, te vodeći umjetnici nove generacije Iniko, Burak Jeter kome se kao specijalni gost pridružuje najcjenjeniji svjetski vokal Dimaš Kudaibergen […]