Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

“Dani Sloge” od 26. do 28. novembra u Istočnom Sarajevu i Sarajevu

22 Novembar 2021
1 min.
“Dani Sloge” od 26. do 28. novembra u Istočnom Sarajevu i Sarajevu

Treći horski festival “Dani Sloge” biće održani od 26. do 28. novembra u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Festival organizuju Srpsko pjevačko društvo “Sloga”, Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Matična biblioteka Istočno Sarajevo, a blagoslov je dao Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Prvog dana festivala, 26. novembra, u 19.00 časova biće održan koncert u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Drugog dana festivala, 27. novembra, u 18.00 časova na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće promovisana knjiga Steve Kaluđerčića.

Trećeg dana festivala, 28. novembra, u 09.30 časova biće služena Sveta ligurgija u Sabornoj crkvi u Sarajevu, saopšteno je iz Srpskog pjevačkog društva “Sloga”.

Na ovogodišnjim “Danima Sloge”, osim hora “Sloga”, učestvovaće i Hor “Sveta Jelena Anžujska” iz Gacka, “Pobratimstvo” iz Foče, Hor Bogoslovije “Sveti Petar Dabrobosanski” iz Foče, Somborsko pjevačko društvo iz Sombora, Crkveni hor “Sveti Roman Melod” iz Subotice i Crkveni hor “Sveti Georgije” iz Bečeja.

Ulaz tokom sva tri dana festivala biće besplatan.

SRNA

Povezani članci

Gran pri osvojio film “Džast a gaj”, Japanke Šoko Hara

Gran pri “Stećak kneza Pavla Radenovića” za najbolji film na 15. Međunarodnom filmskom festivalu “Prvi kadar” osvojio je dokumentarni film “DŽast a gaj” /Just A Guy/, japanskog reditelja Šoko Hare, koja živi i radi u NJemačkoj.Stručni žiri Festivala donio je jednoglasno ovu odluku, uz obrazloženje da se tu radi o “filmskoj epistoli o ljubavi, privlačnosti […]

Katastrofalne reakcije na novi dio filma “Sam u kući”

Ovog mjeseca počeo je da se prikazuje šesti nastavak franšize “Sam u kući” pod nazivom “Home Sweet Home Alone”, a u pitanju je svojevrsni rimejk prvog filma, no čini se da obožavaoci nisu oduševljeni. Ovo je posljednji u nizu pokušaja da se od snimanja rimejka dodatno zaradi, ali čini se da to nikome ne polazi […]