Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Desetine nestalih nakon eksplozije u rudniku u Rusiji

25 Novembar 2021
1 min.
Desetine nestalih nakon eksplozije u rudniku u Rusiji

Dvije osobe hospitalizovane su nakon eksplozije u rudniku uglja Listvijažnjaja, u ruskom regionu Kemerovo, rekao je portparol lokalne hitne pomoći za TAS S.

“Dvije osobe su u ozbiljnom stanju, one su prebačene u bolnicu. Medicinari pomažu ostalima, a broj povrijeđenih se utvrđuje”, dodao je portparol.

Prema izvoru iz lokalnih hitnih službi, najmanje 29 osoba je povrijeđeno.

“Prema preliminarnim podacima, niko nema teže povrede, ali su rudari udahnuli otrovne gasove nastale od sagorijevanja”, objasnio je izvor.

Prema ruskom tehnološkom nadzornom tijelu, eksplozija se dogodila u tunelu, a u trenutku nesreće, bilo je 287 rudara.

Tužilaštvo iz regiona Kemerovo je odmah pokrenulo istragu.

Nezavisne

Povezani članci

Ljekarka kažnjena zato što je pacijentu amputirala pogrešnu nogu

Hirurškinja u Austriji kažnjena je zato što je pacijentu amputirala pogrešnu nogu u maju ove godine. Starijem pacijentu odstranjena je desna noga umesto leve, a greška je otkrivena tek dva dana kasnije. U sredu je sud u Lincu proglasio 43-godišnjakinju krivom za teški nemar i propisao kaznu od 2.700 evra. Udovici pacijenta, koja je umrla […]

Facebook ponovo sklonio mreže za dezinformisanje o koroni

Meta, Facebookova matična kuća, saopštila je u srijedu da je maknula zlonamjerne mreže koje su se koristile raspravama o vakcinaciji kako bi uznemiravale stručnjake i unosile podjelu u društvo, što potvrđuje da dezinformisanje u vezi s pandemijom ne popušta. “Vrijeđali su doktore, novinare i zastupnike nazivajući ih pristalicama nacizma jer su promovisali vakcinaciju protiv covida i tvrdeći […]