Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Detalji nasilja u školi: Sedmoro vršnjaka dječaka skidali, udarali i polivali duži period

02 Decembar 2021
2 min.
Detalji nasilja u školi: Sedmoro vršnjaka dječaka skidali, udarali i polivali duži period

U Osnovnoj školi “Risto Proroković” u Nevesinju dogodila su se dva slučaja brutalnog vršnjačkog nasilja, a nakon što je objavljen video nasilja isplivali su detalji zlostavljanja jednog dječaka.

Naime, jedna scena zlostavljanja snimljena je i dospjela je na društvene mreže. Na snimku se vidi se iživljavanje nad djetetom koje leži na podu, a vršnjak ga šutira nogama iz sve snage. Sve se dešava se u učionici.

Kako prenosi Top portal, u nevesinjskoj osnovnoj školi istražuje još jedan gori i brutalniji slučaj nasilja u sedmom razredu.

Prema informacijama dobro upućenog izvora iz Osnovne škole u Nevesinju nasilje nad dvanaestogodišnjim dječakom događalo se duži vremenski period.

“Sedmoro djece, pet dječaka i dvije djevojčice psihički i fizički su zlostavljali vršnjaka. To je monstruozna priča”, navodi izvor iz škole za pomenuti portal.

Dodaje da je sve to trajalo duži vremenski period, a da ostala djeca nisu reagovala.

“Skidali su ga do donjeg veša, štipali, prosipali vodu i sipali neku drugu tečnost, bacali mu patike, jaknu, maltretirali ga oko škole i u školskom objektu. Dječak nije ništa govorio, već je jedna od školskih drugarica nakon izvjesnog vremena ispričala majci koja je prenijela roditeljima maltretiranog dječaka”, otkriva izvor užasne detalje zlostavljanja.

Nakon svega, dječak je otvorio dušu i tek tada sve ispričao roditeljima.

Da problem postoji i da se rješava potvrdila je i direktorica Osnovne škole “Risto Proroković” Nevesinje Mara Šaran.

Šaran naglašava da se u školi postupa po zakonu i u skladu sa zakonskim aktima, kao i u skladu sa protokolom o postupanju u slučaju vršnjačkog nasilja.

“Pri samom saznanju odmah smo pristupili svim radnjama koje su zakonom propisane. Obaviještena je i Policijska stanica i Centar za socijalni rad i Ministarstvo obrazovanja. Sve se radi u skladu sa zakonom i postupak je još uvijek u toku”, rekla je Šaran.

Dodaje da je i osoba koja je objavila snimke i imena djece, izložila opasnosti djecu i prijavljena je Policijskoj stanici Nevesinje.

Šaran u više navrata naglašava da je sve u postupku utvrđivanja od strane škole i svih nadležnih ustanova.

Zbog cijele situacije, danas zasjeda i bezbjednosni forum Opštine Nevesinje.

Snimak brutalnog vršnjačkog nasilja možete pogledati na OVDJE. Upozoravamo da je snimak UZNEMIRIJUĆI.

Nezavisne

Povezani članci

Sastanak zbog implementacije sistema “Amber Alert” u Srpskoj

 Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske posjetili su Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u Novom Sadu s ciljem razmjene iskustava, sagledavanja mogućnosti i identifikaciju izazova vezanih za usvajanje “Ambert Alert” sistema za uzbunjivanje u slučaju nestanka djeteta u Republici Srpskoj. Predstavncii MUP-a Srbije i Centra juče su gostima iz Srpske predstavili rad na […]

U Srpskoj rođeno 20 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 20 beba, 10 djevojčica i 10 dječaka, potvrđeno je Srni u porodilištima. Osam beba rođeno je u Banjaluci, po tri u Doboju i Gradišci, dvije u Foči, a po jedna u Bijeljini, Prijedoru, Trebinju, i Nevesinju. U Banjaluci su rođene četiri djevojčice i četiri dječaka, u […]