Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Djeca sa Kosova u subotu stižu u Srpsku, doček u Bratuncu

19 Jun 2024
2 min.
Djeca sa Kosova u subotu stižu u Srpsku, doček u Bratuncu

Oko 650 srpske djece sa prosvjetnim radnicima i mladih sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije stići će u Bratunac u subotu, 22. juna, u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, saopšteno je iz Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.


Mališani sa Kosmeta stižu u Bratunac oko 12.00 časova u 14 autobusa i biće prihvaćeni na mostu “Bratoljub” između LJubovije i Bratunca, a centralni doček uz kulturno-umjetnički program predviđen je u porti bratunačke Crkve Uspenja Presvete Bogorodice.

Ovo je 12. put da se realizuje projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, a prvi put se doček organizuje se u Bratuncu, gdje će ih dočekati predsjednik Odbora Milorad Arlov, načelnik bratunačke opštine Lazar Prodanović, zvaničnici Republike Srpske i Srbije, te delegacije gradova i opština iz Republike Srpske u kojima će sedam dana boraviti gosti sa Kosmeta.

Djeca će boraviti kod svojih vršnjaka u 15 gradova i opština Republike Srpske od 22. do 29. juna.

Nakon prijema i dobrodošlice u Bratuncu, produžiće za Banjaluku, Prijedor, Gradišku, Čelinac, Prnjavor, Brod, Šamac, Teslić, Bijeljinu, Zvornik, Vlasenicu, Istočno Novo Sarajevo i Istočnu Ilidžu, a jedna grupa ostaje u Bratuncu.

Samo jedan autobus sa djecom iz Štrpca, koji su gosti Trebinja, ulazi posebno na graničnom prelazu Vardište kod Višegrada i produžava za Trebinje.

Bratunac i Zvornik prvi put učestvuju u ovom projektu.

Djeca dolaze iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića, Zubinog Potoka, Srbice, Kline, Goraždevca, Velike Hoče, Orahovca, Kosova Polja, Ugljara, Gračanice, Štrpca, Novog Brda, Kosovske Kamenice, Šilova, Vitine, Pasjana i Parteša.

SRNA

Povezani članci

Škipina: Rizik za svaku zemlju je uplitanje stranaca i nametanje odluka, u BiH jedino rješenje je dijalog domaćih političkih predstavnika

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina izjavio je Srni da je rizik za stabilnost regiona, ali i svake suverene zemlje uplitanje stranaca u unutrašnja pitanja, nametanje odluka i narušavanje te njene suverenosti. Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejmsa O’Brajena da rizik na […]

Brnabić: Svesrpski sabor i deklaracija nisu usmjereni protiv bilo koga

Predsjednik Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić istakla je danas u Banjaluci da je održavanjem Svesrpskog sabora slavljeno zajedništvo i sve ono što spaja Srpsku i Srbiju i da ništa nije bilo usmjereno protiv bilo koga. “Ovaj sabor bio je dan u kome smo uradili za nas nešto što je važno, a nikako nešto protiv nekoga. […]