Ravna planina banerRavna planina baner

Tema

Đokić: U Briselu razuman dijalog o svim važnim pitanjima (VIDEO)

13 Jun 2022
2 min.
Đokić: U Briselu razuman dijalog o svim važnim pitanjima (VIDEO)

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da je na sastanku u Briselu vođen razuman dijalog o svim važnim pitanjima.

– Јasno je rečeno šta je karakter ovog sastanka. Prije ovog sastanka smo imali odrđeni vid komunikacija o eventualnom dokumentu koji bi se mogao naći – rekao je Đokić na konferenciji za novinare.

Istakao je da se ne mogu prihvatiti nekakve ocjene izvan Dejtonskog sporazuma.

– Lider SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i ja smo se tako ponašali. Sastanak nije bio takav da je na nas vršen pritisak, a uvjeren sam da je naša politika tome doprinijela da se po Republici Srpskoj više ne može udarati kao po vreći, i to je velika promjena u odnosu što je bilo nekada i što je sada – naveo je Đokić.

Kako mediji prenose u Briselu je prihvaćen politički sporazum o principima za osiguranje funkcionalne BiH za napredak na evropskom putu.

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik prethodno je saopštio da je bio sporan dio političkog sporazuma koji se tiče odnosa BiH prema rusko-ukrajinskom sukobu, te da u Briselu “ništa nije potpisano”.

Dodik je poručio da su za “sve političare iz Srpske obavezujući samo zaključci Narodne skupštine Republike Srpske, koji kažu da ostajemo neutralni”.

RTRS

Povezani članci

Prljave predizborne igre zapadno-bošnjačke koalicije i opozicije u Republici Srpskoj

Finansijska sredstva za pripremu Јelene Trivić, kandidata opozicije za predsjednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima u BiH, koji će biti održani 2. oktobra, najvećim dijelom stižu iz Velike Britanije i uplaćaju se na račun njemačke Fondacije “Konrad Adenauer”, saznaje portal politiski.rs iz izvora iz Sarajeva, a prenosi SRNA. U tekstu se navodi da se […]

Mračna strana pritvorske jedinice u Ševeningenu: Smrt srpskih zatvorenika ide na dušu haških sudija

Hag im je sudio. On im je na kraju i “presudio” ne pružajući adekvatnu medicinsku njegu i liječenje. Goran Hadžić, Zdravko Tolimir, Slobodan Milošević i Radoslav Brđanin umrli su zbog nehipokratskog ponašanja dijela “ljudi u bijelom” iz pritvorske jedinice u Ševeningenu, ali i haških sudija koji su na sve to gledali sa odobravanjem, ignorišući osnovna […]