Ravna planina banerRavna planina baner

Tema

Đokić: U Briselu razuman dijalog o svim važnim pitanjima (VIDEO)

13 Jun 2022
2 min.
Đokić: U Briselu razuman dijalog o svim važnim pitanjima (VIDEO)

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da je na sastanku u Briselu vođen razuman dijalog o svim važnim pitanjima.

– Јasno je rečeno šta je karakter ovog sastanka. Prije ovog sastanka smo imali odrđeni vid komunikacija o eventualnom dokumentu koji bi se mogao naći – rekao je Đokić na konferenciji za novinare.

Istakao je da se ne mogu prihvatiti nekakve ocjene izvan Dejtonskog sporazuma.

– Lider SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i ja smo se tako ponašali. Sastanak nije bio takav da je na nas vršen pritisak, a uvjeren sam da je naša politika tome doprinijela da se po Republici Srpskoj više ne može udarati kao po vreći, i to je velika promjena u odnosu što je bilo nekada i što je sada – naveo je Đokić.

Kako mediji prenose u Briselu je prihvaćen politički sporazum o principima za osiguranje funkcionalne BiH za napredak na evropskom putu.

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik prethodno je saopštio da je bio sporan dio političkog sporazuma koji se tiče odnosa BiH prema rusko-ukrajinskom sukobu, te da u Briselu “ništa nije potpisano”.

Dodik je poručio da su za “sve političare iz Srpske obavezujući samo zaključci Narodne skupštine Republike Srpske, koji kažu da ostajemo neutralni”.

RTRS

Povezani članci

Grajf: Srbi su narod nad kojim je izvršen genocid

Izraelski stručnjak za istraživanje Holokausta Gideon Grajf istakao je da su upravo Srbi narod o kome se može govoriti da je nad njim izvršen genocid, a da iza “tužne inicijative” o rezoluciji o Srebrenici u UN stoje politički razlozi i da ona neće doprinijeti miru u regionu. Grajf je rekao da ono što se u […]

Hoće li doći do pojeftinjenja čelika u BiH?

Cijena željeza u Kini, jednom od najvećih proizvođača i izvoznika ovog metala na svijetu, na najnižem je nivou od početka 2020. godine, te konstantno pada zbog slabe potražnje. Da li ovo znači da će doći do pojeftinjenja željeza, koji je osnovni materijal u građevinarstvu i u Bosni i Hercegovini, pitali smo stručnjake. Inače, na kineskom […]