Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Đoković: I dalje živim svoj san(FOTO/VIDEO)

11 Septembar 2023
2 min.
Đoković: I dalje živim svoj san(FOTO/VIDEO)

Živim svoj san iz djetinjstva, da se takmičim sa najboljim teniserima svijeta, rekao je Novak Đoković nakon osvajanja Gren slem turnira u Njujorku.

U djetinjstvu sam preživio teške trenutke, roditelji su se žrtvovali za mene. Zato je ovo njihov trofej koliko i moj – imao je emotivnu poruku za svoj tim Novak.

Đoković je u tri seta savladao Rusa Danila Medvedova i tako se dočepao 24. gren slem titule, po čemu je apsolutni rekorder u svijetu tenisa.

– Pisati istoriju u tenisu nešto je specijalno. Kao klinac maštao sam da osvojim Vimbldon. Poslije kada sam to dohvatio, pojavili su se drufi ciljevi. imam šansu da uđem u istoriju, i zašto da ne – rekao je Đoković.

Novak je titulu proslavio u majici sa brojem 24, koju je posvetio legendarnom košarkašu Kobeu Brajantu.

Bio mi je blizak prijatelj. Dosta me je savjetovao, kako da steknem tu mentalnu čvrstinu. Mnogo me je pogodila njegova smrt, nosio je broj 24, ja sam sada došao do 24. titule, i ovo je trofej posvećen njemu – istakao je Đoković.

Đoković je na US openu osvojio ček na tri miliona američkih dolara.

RTRS

Povezani članci

Majdov: Spreman sam za Olimpijadu!

DŽudista iz Istočnog Sarajeva Nemanja Majdov rekao je danas da je spreman za LJetne olimpijske igre u Parizu na kojima će učestvovati pod zastavom Srbije i da će dati sve od sebe da predstavi, kako Srbiju, tako i Republiku Srpsku, ovaj grad i sve njegove građane. Majdov je naglasio da se za ovakva takmičenja sportisti […]

BiH na Olimpijskim igrama predstavlja pet sportista

BiH će na ljetnim Olimpijskim igrama u Parizu predstavljati pet sportista. Olimpijski komitet BiH objavio je raspored, tačnije satnice i datume nastupa olimpijaca. Lana Pudar i Јovan Lekić predstavljaće BiH u plivanju, Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić na džudo turniru, a Mesud Pezer u bacanju kugle. Lana Pudar prva će prava na borilišta, nastupe u kvalifikacija […]