Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Đoković u izboru za najboljeg sportistu svijeta

26 Februar 2024
1 min.
Đoković u izboru za najboljeg sportistu svijeta

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nominovan je za nagradu “Laureus”, koja se dodjeljuje najboljem sportisti svijeta.

Ceremonija uručenja nagrada biće održana u Madridu 22. aprila, a osim Đokovića za najboljeg sportistu svijeta nominovani su fudbaleri Erling Holand i Lionel Mesi, atletičari Mondo Duplantis i Noa Lajls, te Maks Ferstapen, vozač “Formule 1”.

Đoković je četiri puta do sada osvajao prestižnu nagradu “Laureus”.

Ova nagrada je priznata kao standard za najveće uspjehe u svijetu sporta.

Priznanje je uspostavljeno 1999. godine, a već naredne godine odlikovani su pojedinci i kolektivi.

Po šest nominovanih u svakoj kategoriji izabrano je od 1.300 članova globalnog medijskog panela “Laureus”.

Pored elitnih kategorija, nagrada “Laureus” biće dodijeljena programu koji odražava inspirativne reči “Laureusovog” prvog pokrovitelja Nelsona Mandele, koji je izrekao maksimu: “Sport ima moć da promijeni svijet”.

Propozicije nalažu glasanje 69 članova Svjetske sportske akademije “Laureus” koju čine olimpijski šampioni, svjetski rekorderi i brojni drugi uspješni sportisti.

SRNA

Povezani članci

Rekreativni brdski maraton biće održan 10. avgusta

Direktor Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” Dejan Ljevnaić i predsjednik Biciklističkog kluba “Foris” Istočno Sarajevo Dragan Stojanović ozvaničili su danas početak saradnje koja će doprinijeti razvoju biciklizma u regionu, te najavili četvrti rekreativni brdsko-biciklistički maraton “Stazama olimpijskih planina” 10. avgusta. Ljevnaić je na konferenciji za novinare rekao da biciklizam predstavlja budućnost, koja je sastavni dio planinskog […]

Iz Foče na MOSI otputovao 41 sportista

Na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/, koje danas počinju u Užicu, Foču će predstavljati 41 sportista. “Foču će na MOSI-ju predstavljati stonoteniseri, muška i ženska ekipa u odbojci, ženska ekipa u odbojci na pijesku, teniseri i karatisti”, rekao je vođa puta Igor Ćurčić. Odbojkašice Foče prošle godine su na MOSI-ju u Kolašinu zaustavljene u finalu. […]