Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Đoković u izboru za najboljeg sportistu svijeta

26 Februar 2024
1 min.
Đoković u izboru za najboljeg sportistu svijeta

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nominovan je za nagradu “Laureus”, koja se dodjeljuje najboljem sportisti svijeta.

Ceremonija uručenja nagrada biće održana u Madridu 22. aprila, a osim Đokovića za najboljeg sportistu svijeta nominovani su fudbaleri Erling Holand i Lionel Mesi, atletičari Mondo Duplantis i Noa Lajls, te Maks Ferstapen, vozač “Formule 1”.

Đoković je četiri puta do sada osvajao prestižnu nagradu “Laureus”.

Ova nagrada je priznata kao standard za najveće uspjehe u svijetu sporta.

Priznanje je uspostavljeno 1999. godine, a već naredne godine odlikovani su pojedinci i kolektivi.

Po šest nominovanih u svakoj kategoriji izabrano je od 1.300 članova globalnog medijskog panela “Laureus”.

Pored elitnih kategorija, nagrada “Laureus” biće dodijeljena programu koji odražava inspirativne reči “Laureusovog” prvog pokrovitelja Nelsona Mandele, koji je izrekao maksimu: “Sport ima moć da promijeni svijet”.

Propozicije nalažu glasanje 69 članova Svjetske sportske akademije “Laureus” koju čine olimpijski šampioni, svjetski rekorderi i brojni drugi uspješni sportisti.

SRNA

Povezani članci

Počelo odbrojavanje posljenjih 100 dana do početka igara

Sat na Ajfelovom tornju danas je počeo da odbrojava još 100 dana do početka Olimpijskih igara u Parizu. Plamen za Olimpijske igre u Parizu upaljen je nešto ranije na drevnom mjestu Olimpiji odakle će krenuti na tromjesečni put ka francuskoj prijestonici, gdje će 26. jula biti ceremonija otvaranja. Baklja će 8. maja stići u francusku […]

Prva liga Srpske: Jahorina čeka rivala u finalu

Košarkaši Jahorine prvi su finalisti plej-ofa Prve lige Republike Srpske nakon što su sa 2:0 u finalu nadigrali Akademac. Drugu utakmicu ekipa iz Pala dobila je rezultatom 66:62, pa će prvi put igrati za titulu, a do pobjede su je predvodili Džejvion Mej i Aleksa Čovičković sa po 16 poena, dok je Nemanja Okiljević imao […]