Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Đorđe Perić iz Bijeljine otvorio muzički festival u Kini

30 Mart 2024
1 min.
Đorđe Perić iz Bijeljine otvorio muzički festival u Kini

Četrnaestogodišnji Đorđe Perić iz Bijeljine svojim nastupom sa šangajskim studentskim gudačkim orkestrom svečano je večeras otvorio Internacionalni muzički festival “Proljeće u Šangaju” koji se ove godine održava šesti put u Kini.


Predsjednik Kineske asocijacije akordeonista Kristal Vang uputila je poziv mladom virtuozu da nastupi na otvaranji i zatvaranju ovog prestižnog festivala, te da izvede i solo nastup, objavio je na svom Fejsbuku Slaviša Perić, profesor u muzičkoj školi “Kornelije Stanković” koju Đorđe pohađa.

Đorđe je najmlađi učesnik festival.

“Velika mi je čast i privilegija što imam priliku da predstavljam svoju zemlju širom sveta. Ova prilika mi donosi neizmernu radost i ponos”, rekao je Đorđe.

Festival će trajati do 5. aprila, a organizator festivala je Asocijacija šangajskih akordeonista.

SRNA

Povezani članci

Pale: Sutra na otvorenom prikazivanje filma “Varljivo leto ’68”

“Kinoteka Republike Srpske” i Savjet mladih Pale organizovaće sutra bioskop na otvorenom na Palama, a posjetioci će moći da gledaju domaći film “Varljivo leto `68” režisera Gorana Paskaljevića. Za sve posjetioce u Olimpijskom parku na Palama biće obezbijeđene stolice i “lejzi begovi” za potpuni ugođaj, saopšteno je iz Savjeta mladih Pale. Projekcija je planirana za […]

Zatvoren “Art simpozijum Jahorina”

Na Ekonomskom fakultetu na Palama sinoć je zatvorena 20. Međunarodna likovna kolonija “Art simpozijum Jahorina” na kojoj je predstavljeno više od 20 umjetničkih djela nastalih tokom osmodnevnog rada.Osnivač i umjetnički rukovodilac “Art simpozijuma Jahorina” Lazo Savić rekao je novinarima da je zadovoljan ovogodišnjim jubilarnim Sazivom i da je publika večeras mogla vidjeti prelijepu izložbu slika […]