Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Đorđe Perić iz Bijeljine otvorio muzički festival u Kini

30 Mart 2024
1 min.
Đorđe Perić iz Bijeljine otvorio muzički festival u Kini

Četrnaestogodišnji Đorđe Perić iz Bijeljine svojim nastupom sa šangajskim studentskim gudačkim orkestrom svečano je večeras otvorio Internacionalni muzički festival “Proljeće u Šangaju” koji se ove godine održava šesti put u Kini.


Predsjednik Kineske asocijacije akordeonista Kristal Vang uputila je poziv mladom virtuozu da nastupi na otvaranji i zatvaranju ovog prestižnog festivala, te da izvede i solo nastup, objavio je na svom Fejsbuku Slaviša Perić, profesor u muzičkoj školi “Kornelije Stanković” koju Đorđe pohađa.

Đorđe je najmlađi učesnik festival.

“Velika mi je čast i privilegija što imam priliku da predstavljam svoju zemlju širom sveta. Ova prilika mi donosi neizmernu radost i ponos”, rekao je Đorđe.

Festival će trajati do 5. aprila, a organizator festivala je Asocijacija šangajskih akordeonista.

SRNA

Povezani članci

Humanitarna premijera filma “Ljubav tvoja i neposlušnost moja” u nedelju u Istočnom Sarajevu

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” u nedelju, 21. aprila, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo organizuje humanitarnu premijeru filma “Ljubav Tvoja i neposlušnost moja”. Od prikupljenog novca Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” pomoći će višečlane srpske porodice, a Humanitarna organizacija “Mladi za Kosmet” pomoći će naše manastire na Kosovu i Metohiji. Film „Ljubav Tvoja i […]

Rade Jovanović- tvorac antologijskih narodnih pjesama narodne muzike

Goraždanin Radoslav Rade Jovanović, zaboravljeni stvaralac antologijskih narodnih pjesama i sevdalinki, mada je živio u 20. vijeku, kao da je podijelio sudbinu svih onih neznanih pjesnika iz davnih vremena čija imena nisu zapisana, a čije pjesme se nazivaju izvornim i narodnim. Jovanovićeve pjesme imale su tu moć da se brzo prošire i budu prihvaćene u […]