Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Đorđe Perić iz Bijeljine otvorio muzički festival u Kini

30 Mart 2024
1 min.
Đorđe Perić iz Bijeljine otvorio muzički festival u Kini

Četrnaestogodišnji Đorđe Perić iz Bijeljine svojim nastupom sa šangajskim studentskim gudačkim orkestrom svečano je večeras otvorio Internacionalni muzički festival “Proljeće u Šangaju” koji se ove godine održava šesti put u Kini.


Predsjednik Kineske asocijacije akordeonista Kristal Vang uputila je poziv mladom virtuozu da nastupi na otvaranji i zatvaranju ovog prestižnog festivala, te da izvede i solo nastup, objavio je na svom Fejsbuku Slaviša Perić, profesor u muzičkoj školi “Kornelije Stanković” koju Đorđe pohađa.

Đorđe je najmlađi učesnik festival.

“Velika mi je čast i privilegija što imam priliku da predstavljam svoju zemlju širom sveta. Ova prilika mi donosi neizmernu radost i ponos”, rekao je Đorđe.

Festival će trajati do 5. aprila, a organizator festivala je Asocijacija šangajskih akordeonista.

SRNA

Povezani članci

Nikol Kidman dobila nagradu za životno djelo

Glumica Nikol Kidman dobila je nagradu za životno djelo Američkog filmskog instututa (AFI), čime je postala prva australijska glumica kojoj je dodijeljena ta nagrada. “Pivilegija je snimati filmove”, rekla je Kidman na ceremoniji dodjele nagrada, prenosi Tanjug pisanje BBC-ija. Glumici filma “Mulen Ruž”, prestižnu nagradu uručila je koleginica i trostruka oskarovka Meril Strip. Ostale zvijezde […]

Rambo Amadeus ima novu pjesmu (VIDEO)

​Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, ima novu pjesmu koja nosi naziv “Show Business”. Za potrebe ove numere napravljen je i spot, koji sadrži kadrove iz filmova “Metropolis” (1927.) i “Godzila” (1958.) “U ovoj epohi, koju trenutno živimo, šou biznis je ušao u sve pore društva. Ni biznis, ni politika, ni zdravstvo, ni obrazovanje, ništa […]