Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Đurovićeva vratila prijedlog za razrješenje Đukanovića

01 Oktobar 2022
1 min.
Đurovićeva vratila prijedlog za razrješenje Đukanovića

Predsjednik Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je prijedlog 41 poslanika za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav i za njegovo razrješenje, sa obrazloženjem da ta dva postupka moraju biti odvojena.

Đurovićeva je navela da je Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine procedura jasno precizirana i da je potrebno ispraviti dostavljeni akt i nasloviti ga kao prijedlog za pokretanje postupka da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav.

“Tek nakon završene procedure po tom prijedlogu i usvajanja odluke Skupštine da je predsjednik povrijedio Ustav, stiču se uslovi da se predloži dalji nastavak postupka i saglasno ispunjenosti uslova podnese prijedlog za razrješenje”, dodala je Đurovićeva.

Ona je istakla da je, pošto je dostavljenim aktom objedinjen prijedlog za dva postupka, dostavljeni prijedlog potrebno ispraviti i uskladiti sa odredbama Poslovnika.

Parlamentarna većina u Skupštini Crne Gore skupila je ranije 41 potpis podrške prijedlogu za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav, odnosno postupka za njegovo razrješenje.

SRNA

Povezani članci

Podvig srpskih ljekara: Uklonili tumor težak 25 kilograma i djevojci spasili život

Tim ljekara Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Srbije u Višegradskoj operisao je dvadesetdvogodišnju djevojku, koja je iz unutrašnjosti prebačena u kritičnom stanju. Tumor koji je rastao u predjelu jajnika, pritiskao je i druge organe i pravio tešku upalu u trbušnoj duplji. Klinika za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj je referentna ustanova ne samo za […]

Navijači Hajduka napali policiju, tri policajca povrijeđena

U sukobu navijača Fudbalskog kluba Hajduk i policije u Zagrebu sinoć su povrijeđena tri policijska službenika i privedene dvije osobe, saopštila je zagrebačka Policijska uprava. Tokom sukoba, koji se dogodio nakon utakmice fudbalskih klubova Lokomotiva i Hajduk, oštećena su dva policijska vozila i jedan privatni automobil. Iz policije navode da su, nakon završetka fudbalske utakmice […]