Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Đurovićeva vratila prijedlog za razrješenje Đukanovića

01 Oktobar 2022
1 min.
Đurovićeva vratila prijedlog za razrješenje Đukanovića

Predsjednik Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je prijedlog 41 poslanika za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav i za njegovo razrješenje, sa obrazloženjem da ta dva postupka moraju biti odvojena.

Đurovićeva je navela da je Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine procedura jasno precizirana i da je potrebno ispraviti dostavljeni akt i nasloviti ga kao prijedlog za pokretanje postupka da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav.

“Tek nakon završene procedure po tom prijedlogu i usvajanja odluke Skupštine da je predsjednik povrijedio Ustav, stiču se uslovi da se predloži dalji nastavak postupka i saglasno ispunjenosti uslova podnese prijedlog za razrješenje”, dodala je Đurovićeva.

Ona je istakla da je, pošto je dostavljenim aktom objedinjen prijedlog za dva postupka, dostavljeni prijedlog potrebno ispraviti i uskladiti sa odredbama Poslovnika.

Parlamentarna većina u Skupštini Crne Gore skupila je ranije 41 potpis podrške prijedlogu za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav, odnosno postupka za njegovo razrješenje.

SRNA

Povezani članci

Pjanović: Istraga je neprestana, provjeravaju se sve činjenice i lica

Potraga za nestalom Dankom Ilić neprestana je i provjeravaju se sve činjenice i lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom dvogodišnje djevojčice, izjavila je major policije Srbije Bojana Otović Pjanović. Pjanovićeva je navela da ne može da govori o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, a da policija ne isključuje […]

Osmi dan potrage za Dankom Ilić- istraga u više pravaca

Potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora ulazi u osmi dan. Proširena je istraga na teritoriji Srbije. U istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. […]