Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Do kraja avgusta delta soj će dominirati

23 Jun 2021
1 min.
Do kraja avgusta delta soj će dominirati

Evropski centar za prevenciju i kontrolu oboljenja /ECDC/ saopštio je danas da će do kraja avgusta delta soj virusa korona predstavljati 90 odsto svih varijanti oboljenja.


“Velika je vjerovatnoća da će soj delta virusa obimno cirkulisati tokom ljeta, posebno među mlađim osoba koje nisu planirane za vakcinaciju. To bi moglo predstavljati rizik za ugroženiju kategoriju stanovništva, ukoliko nisu vakcinisani”, navodi se u saopštenju.

Objava CDC slična je upozorenju koje je prošle sedmice dala Svjetska zdravstvena organizacija koja je saopštila da će ovaj soj virusa dominirati na globalnom nivou.

Međim, CDC ističe da dvije doze vakcina protiv kovida 19 nude veliku zaštitu od ovog soja i posljedica zaraze.

Delta soj virusa korona zbog brzog prenosa izaziva zabrinutost kod brojnih administracija širom Evrope, jer većina država ublažava restriktivne mjere usljed pada broja oboljelih.

SRNA

Povezani članci

Hapšenja i neredi u Berlinu (video)

U Berlinu su danas održani protesti protiv pandemijskih ograničenja. Na ulicama je bilo napeto, a u nekoliko navrata došlo je do sukoba između demonstranata i policije. Prema rečima organizatora, skup je pozvao na „slobodu i obnovu osnovnih ljudskih prava“. Policija je objavila da je nekoliko demonstracija zabranjeno. A bile su najavljene i kontrademonstracije. Ranije je […]

Promjena na tronu za najbogatijeg na svijetu

Džef Bezos više nije najbogatija osoba na svetu. Sada se na tron najbogatijih ponovo popeo francuski tajkun Bernar Arno. Nakon prijavljivanja poslovnih rezultata u drugom kvartalu, akcije„Amazona” pale su za 7,6 odsto, pa je Bezos kao najveći akcionar najviše i izgubio – 13,9 milijardi dolara. Uprkos tome što su i akcije Arnoovog konglomerata LVMH pale […]