Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik bezbjednosno najugroženija ličnost u Evropi

13 Februar 2024
1 min.
Dodik bezbjednosno najugroženija ličnost u Evropi

Dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin rekao je da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u ovom trenutku bezbjednosno najugroženija ličnost u Evropi.

Župljanin je za RTRS rekao da mjere bezbjednosti predsjednika Srpske moraju biti podignute na najveći mogući nivo.

On je istakao da je stvorena atmosfera linča i da Dodik u takvim uslovima ne bi trebalo da ide na suđenje u Sarajevo.

Župljanin je rekao da je stvorena atmosfera u kojoj Dodika u FBiH posmatraju kao prijetnju opstanku BiH, a da on to nikako nije jer, kako kaže, Dodik se zalaže za opstanak BiH kroz pozive na razgovore i pronalaženje zajedničkog rješenja.

On je naglasio da se iz Sarajeva već 30 godina poručuje Srbima da nisu dobrodošli i, kako kaže, upućuju prijetnje i želje za nestankom srpskog naroda.

RTRS

Povezani članci

Višković potpisao Memorandum o rekonstrukciji dijela puta Foča- Šćepan Polje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković potpisao je danas sa predstavnicima Kineske korporacije za puteve i mostove /CRBC/ Memorandum o izgradnji dijela magistralnog puta Foča-Šćepan Polje, vrijedan oko 100 miliona evra. Višković je rekao novinarima u Banjaluci da je planirana izgradnja oko 15 kilometara magistralnog puta. “Kao što znate ta dionica je oko dvadesetak kilometara, […]

Rogatica: Usvojen program rada načelnika

Skupština opštine Rogatica usvojila je Program rada načelnika opštine za ovu godinu u kojem je definisano 27 tačaka, što su ujedno i ciljevi razvoja lokalne zajednice, te poboljšanje ukupnog kvaliteta društvenog života u svim oblastima. U programu rada načelnika kao prioriteti našli su se i izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u Novom naselju u Rogatici, […]