Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik bezbjednosno najugroženija ličnost u Evropi

13 Februar 2024
1 min.
Dodik bezbjednosno najugroženija ličnost u Evropi

Dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin rekao je da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u ovom trenutku bezbjednosno najugroženija ličnost u Evropi.

Župljanin je za RTRS rekao da mjere bezbjednosti predsjednika Srpske moraju biti podignute na najveći mogući nivo.

On je istakao da je stvorena atmosfera linča i da Dodik u takvim uslovima ne bi trebalo da ide na suđenje u Sarajevo.

Župljanin je rekao da je stvorena atmosfera u kojoj Dodika u FBiH posmatraju kao prijetnju opstanku BiH, a da on to nikako nije jer, kako kaže, Dodik se zalaže za opstanak BiH kroz pozive na razgovore i pronalaženje zajedničkog rješenja.

On je naglasio da se iz Sarajeva već 30 godina poručuje Srbima da nisu dobrodošli i, kako kaže, upućuju prijetnje i želje za nestankom srpskog naroda.

RTRS

Povezani članci

Dodik: Saracin mi je rekao da zna da će Republika Srpska jednog dana biti nezavisna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da stranci razmišljaju o tome da će Republika Srpska biti nezavisna država, navodeći da mu je takvu stvar rekao i specijalni izaslanik njemačke vlade za Balkan Manuel Saracin. – Saracin mi je na sastanku veoma ozbiljno rekao da zna da će Republika Srpska jednog dana biti nezavisna država, […]

U Srpskoj rođeno 19 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 19 beba, 10 dječaka i devet djevojčica. Sedam beba rođeno je u Banjaluci, četiri u Doboju, tri u Bijeljini, dvije u Foči, a po jedna u Istočnom Sarajevu, Zvorniku i Gradišci, potvrđeno je Srni u porodilištima. U Banjaluci su rođena četiri dječaka i tri djevojčice, u […]