Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik danas sa Orbanom u Budimpešti

02 Oktobar 2023
1 min.
Dodik danas sa Orbanom u Budimpešti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastaće se danas u Budimpešti sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.


Sastanak i radni ručak Dodika i Orbana održaće se u 12.00 časova u Karmelićanskom manastiru u Budimu.

Predsjednik Srpske ocijenio je da je Orban racionalan važan i realan političar u EU i sinonim onoga što EU treba da bude.

“Na njegovoj politici, EU ima šanse da preživi. Na ovoj drugoj, liberalnoj, to je problem”, rekao je Dodik juče, po dolasku u Budimpeštu.

Dodik se prvog dana posjete Mađarskoj sastao sa NJegovim preosveštenstvom episkopom budimskim Lukijanom i svečano otvorio manifestaciju “Srpski dani”, u okviru koje će u narednih mjesec dana u Mađarskoj kroz različite događaje i programe biti predstavljeni srpska kultura, običaji, umjetnost i nauka.

Predsjednik Republike Srpske posjetio je sinoć i izložbu o Mini Karadžić autora Svetlane Matić, u Galeriji “Krug” u Tekelijanumu, te posjeti o Crkvu Svetog Georgija u Budimpešti.

SRNA

Povezani članci

U Srpskoj rođeno 12 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 12 beba, sedam dječaka i pet djevojčica, potvrđeno je Srni u porodilištima. Četiri bebe rođene su u Banjaluci, tri u Istočnom Sarajevu, dvije u Doboju, a po jedna u Prijedoru, Nevesinju i Foči. U Banjaluci su rođene dvije djevojčice i dva dječaka, u Istočnom Sarajevu tri […]

Sladoje: Za Kalinovik 2023. uspješna, nastavak projekata u novoj godini

Turistički kompleks na Zelengori predviđa izgradnju vikend-naselja, hotela, motela i raznih sportsko-rekreativnih sadržaja. Ovaj projekat bi u narednoj godini trebalo da dobije izgled kako je to zamišljeno. Opština Kalinovik uspješno završava ovu godinu, svi projekti koji nisu realizovani ili su u završnoj fazi biće završeni naredne godine, uključujući i kalinovačku kuću koja je odlična mogućnost […]