Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Glasanje u UN poraz Amerike, BiH poslije ovog ne postoji

24 Maj 2024
2 min.
Dodik: Glasanje u UN poraz Amerike, BiH poslije ovog ne postoji

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je glasanje u Generalnoj skupštini UN pokazalo poraz Amerike i da je nekada velika imperija sada svedena na trećinu svijeta, te istakao da je rezolucija najviše štete donijela BiH.


“Ovo govori o tome kako je Amerika izgubila autoritet. I pored pritisaka, pojedine zemlje nisu pristale na ucjene”, istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je ukazao da su i većinski muslimanske zemlje, i pored potrebe za solidarnošću, izrazile zabrinutost i prepoznale namjere zbog donošenja rezolucije bez prethodno ostvarenog konsenzusa.

“Ovdje je izgubila NJemačka, SAD, lažni visoki predstavnik i BiH. BiH nema spoljnu politiku, Ustavni sud, budžet ali ima lažnog visokog predstavnika koga podržavaju muslimani. Ovo je nama vjetar u leđa i potvrda da smo na pravoj strani”, rekao je Dodik sinoć za RTRS.

Predsjednik Srpske je ukazao da je glasanjem otvoreno milion pitanja u BiH, te dodao da je izostalo dostojanstvo prilikom donošenja sramnog dokumenta.

“Ova zemlja poslije ovoga ne postoji. Radi se sve protiv vladavine prava. Moraćemo ovo da raščistimo”, naveo je Dodik.

On je istakao da je potrebno u narednom periodu pratiti ponašanje opozicije, te dodao da će biti zanimljivo ko će u narednim danima opravdati glasanje i podržati rezoluciju.

“Taj nema nikakvu identifikaciju sa srpskim narodom”, poručio je Dodik.

Generalna skupština UN usvojila je juče antisrpsku rezoluciju o Srebrenici za koju su glasale 84 države, 87 je bilo protiv i uzdržano, dok 22 zemlje nisu glasale.

Ovu rezoluciju, koja je inicirana bez odluke Predsjedništva BiH, glasom je podržao i predstavnik stalne misije BiH u UN koji je tako nastupio kao predstavnik isključivo Bošnjaka, a ne sva tri konstitutivna naroda.

SRNA

Povezani članci

Sutra promjenljivo i nestabilno sa kišom

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti promjenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ujutro i prijepodne ponegdje na sjeveru očekuje se prolazna slaba kiša ili pljusak, u ostalim krajevima promjenljivo i uglavnom oblačno uz sunčane periode. Od sredine dana jače naoblačenje se očekuje na jugu i jugozapadu koje će […]

Edukacija birača iz inostranstva za lokalne izbore

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je da provodi edukacije za birače koji privremeno žive u inostranstvu za predstojeće lokalne izbore. Formirana je Radna grupa za informisanje i pripremu organizaciono-tehničkih aspekata za birače iz inostranstva, imajući u vidu složenost poslova u vezi sa sprovođenjem ovogodišnjih izbora. Radnu grupu čine predstavnici Komisije i Ministarstva inostranih poslova […]