Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Glasanje u UN poraz Amerike, BiH poslije ovog ne postoji

24 Maj 2024
2 min.
Dodik: Glasanje u UN poraz Amerike, BiH poslije ovog ne postoji

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je glasanje u Generalnoj skupštini UN pokazalo poraz Amerike i da je nekada velika imperija sada svedena na trećinu svijeta, te istakao da je rezolucija najviše štete donijela BiH.


“Ovo govori o tome kako je Amerika izgubila autoritet. I pored pritisaka, pojedine zemlje nisu pristale na ucjene”, istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je ukazao da su i većinski muslimanske zemlje, i pored potrebe za solidarnošću, izrazile zabrinutost i prepoznale namjere zbog donošenja rezolucije bez prethodno ostvarenog konsenzusa.

“Ovdje je izgubila NJemačka, SAD, lažni visoki predstavnik i BiH. BiH nema spoljnu politiku, Ustavni sud, budžet ali ima lažnog visokog predstavnika koga podržavaju muslimani. Ovo je nama vjetar u leđa i potvrda da smo na pravoj strani”, rekao je Dodik sinoć za RTRS.

Predsjednik Srpske je ukazao da je glasanjem otvoreno milion pitanja u BiH, te dodao da je izostalo dostojanstvo prilikom donošenja sramnog dokumenta.

“Ova zemlja poslije ovoga ne postoji. Radi se sve protiv vladavine prava. Moraćemo ovo da raščistimo”, naveo je Dodik.

On je istakao da je potrebno u narednom periodu pratiti ponašanje opozicije, te dodao da će biti zanimljivo ko će u narednim danima opravdati glasanje i podržati rezoluciju.

“Taj nema nikakvu identifikaciju sa srpskim narodom”, poručio je Dodik.

Generalna skupština UN usvojila je juče antisrpsku rezoluciju o Srebrenici za koju su glasale 84 države, 87 je bilo protiv i uzdržano, dok 22 zemlje nisu glasale.

Ovu rezoluciju, koja je inicirana bez odluke Predsjedništva BiH, glasom je podržao i predstavnik stalne misije BiH u UN koji je tako nastupio kao predstavnik isključivo Bošnjaka, a ne sva tri konstitutivna naroda.

SRNA

Povezani članci

Institucije BiH planiraju zapošljavanje više od 2.000 novih radnika?

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj hitnoj sjednici razmatraće budžet za ovu godinu, koji je predložen u iznosu od 1.355.400.000 KM, što je za 40 miliona KM više nego 2023. godine, i ukoliko prođe, pred delegate Doma naroda mogao bi doći već u petak. Najveći dio budžeta, kao i svih prethodnih godina, otići će […]

Crveni meteoalarm za cijelu Srbiju i Crnu Goru

Crveni meteoalarm na snazi je za cijelu Srbiju i Crnu Goru, gdje se očekuje 41 stepen Celzijusov. U Srbiji je najavljena dnevna temperatura od 38 stepeni Celzijusovih. U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano i vruće, a poslijepodne će doći do umjerenog razvoja oblačnosti. Više oblaka biće u planinama na sjeveru, pa je ponegdje […]