Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik i Nelson o aktuelnoj situaciji s ciljem uspostavljanja dijaloga

24 Novembar 2021
1 min.
Dodik i Nelson o aktuelnoj situaciji s ciljem uspostavljanja dijaloga

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorim SAD u BiH Erikom Nelsonom o aktuelenoj političkoj situaciji u BiH s ciljem uspostavljanja unutrašnjeg dijaloga.


Srpski član Predsjedništva naglasio je da je Republika Srpska opredijeljena poštivanju Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma, te da je to put ka uspješnom funkcionisanju BiH.

Dodik je ponovio da je za dobrobit BiH neophodno da se poštuje njeno ustavno uređenje, te da nije prihvatljivo bilo kakvo pravno nasilje i nametanje odluka, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Republika Srpska nije protiv BiH koja može funkcionisati kao zemlja dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda, a odluke moraju donositi domaći političari u otvorenom dijalogu i konsenzusom”, poručio je Dodik.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Sa Putinom dogovorena ista cijena gasa

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio istu cijenu gasa. Dodik je za RTRS izjavio da je zadovoljan razgovorom sa Putinom, pojasnivši da su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Repulici Srpskoj i BiH i zajedničkim ekonomskim projektima. On je naveo da ruski predsjednik podržava izgradnju gasovoda […]

Dodik: Ne vode se pregovori u BiH, već samo u FBiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da Republika Srpska i njeni politički predstavnici ne učestvuju u pregovorima koji se posljednjih dana vode u Federaciji BiH /FBiH/ među političkim partijama iz ovog entiteta. “SNSD, a pretpostavljam i druge partije iz Republike Srpske, imaće šta da kažu posebno u vezi sa Domom naroda u FBiH, o […]