Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Milanović u pravu kada osporava legitimitet Šmita

23 Jun 2022
1 min.
Dodik: Milanović u pravu kada osporava legitimitet Šmita

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović apsolutno u pravu kada osporava legitimitet Kristijana Šmita, koji je nelegalno došao u BiH i predstavlja se kao visoki predstavnik.

Dodik je podsjetio da je Hrvatska garant Dejtonskog sporazuma, samim tim i Aneksa 10, kojim je predviđeno imenovanje visokog predstavnika.

“Kakva je to drskost da neimenovano lice, bez legitimiteta, na odgovornost poziva šefa države garanta sporazuma kojim je institucija visokog predstavnika uvedena u BiH. Milanović je legalno izabran predsjednik Hrvatske i nije valjda da Šmit misli da će ga ućutkati pismima”, napisao je Dodik na “Tviteru” povodom Šmitovog dopisa hrvatskoj Ambasadi u Sarajevu zbog izjava Milanovića.

Dodik je istakao da je previše svjedoka Šmitovog nelegalnog dolaska da bi on toliko pisama uspio poslati.

“Ono što je ipak vrijedno u ovom slučaju jeste da je Šmit čuo za Aneks 10 Dejtonskog sporazuma”, naveo je Dodik.

Šmit je poslao juče diplomatsku notu Ambasadi Hrvatske u Sarajevu zbog izjava Milanovića koji je u više navrata govorio da je Šmit nelegalni predstavnik, budući da ga nije potvrdio Savjet bezbjednosti UN.

SRNA

Povezani članci

Cvijanović: Bećirovićevi istupi odraz mržnje prema Srpskoj, na Dodika nasrtali mnogo veći kapitalci

 Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da su posljednji istupi Denisa Bećirovića jadni i bijedni i predstavljaju odraz krajnje nemoći, toksične mržnje prema Republici Srpskoj i nesposobnosti da dijalogom rješavate probleme u zemlji. “Bošnjačkim predstavnicima, poput Bećirovića, očigledno nije cilj održiva BiH, koliko im je cilj da cijeli svijet pokušaju […]

Dodik: Poziv na sankcije krik nemoći politikanta Bećirovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da avanturista i politikant Denis Bećirović mnogo bolje i uspješnije razgrađuje BiH nego bilo ko drugi i da je poziv na sankcije krik nemoći. Dodik je naveo da se BiH nalazi u stanju u kakvom jeste upravo zbog avanturista i politikanata poput Bećirovića, a da je poziv […]