Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Dodik: Nastaviti gradnju puteva

05 Mart 2024
3 min.
Dodik: Nastaviti gradnju puteva

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu izrazio opredjeljenje da se nastavi gradnja puteva i da će kapitalni projekti promijeniti i poboljšati način života i na ovom prostoru. Nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem i načelnicima opština iz sastava grada, Dodik je rekao da su lokalne zajednice na ovom prostoru finansijski stabilne i organizovane.

Prema njegovim riječima, niko ne može da kaže da razglednica ovog prostora nije promijenjena na bolje, a samo bi cinici uvijek našli da nešto nije završeno.

On je dodao da je bio i u mlionskim gradovima sa bogatom istorijom, te da i oni uvijek nešto završavaju, pa tako i ovdje.

Dodik je pomenuo da se danas razgovaralo da se riješi gorući problem saobraćaja u ulici koja ide od Kule, koja je nekada bila put od tri metra asfalta.

On je naveo da je to sada jedna od najvažnijih frevencija i da se razgovara kako riješiti gužvu, a to se može uraditi samo uvođenjem još dvije trake, tako da ih ima ukupno četiri.

“To je nešto što govori o tome da se napreduje, nema boljeg dokaza od toga da se napreduje. Opredijeljeni smo da nastavimo da gradimo puteve, kapitalni projekti će promijeniti i poboljšati način života i na ovom prostoru”, rekao je Dodik novinarima.

On je naveo da se i nedavno dok je bio u Turskoj razgovaralo ponovo o trasi koja ide od Višegrada do Istočnog Sarajeva i načinu kako će je finansirati.

“Mislimo da je moguće da to radimo, ali nismo zanemarili ni saobraćajnicu koja ide odavde do Pala, Sokoca, Han Pijeska i spušta se u Zvornik”, rekao je Dodik i dodao da su veoma zainteresovani za stabilnost ove regije.

On je napomenuo da je za proteklih 20 godina kao predsjednik Republike, Vlade i član Predsjedništva BiH uspio sa ovdašnjim ljudima i njihovim prethodnicima i onima koji tu živi da naprave poseban grad, te da je ponosan da vidi tu ljepotu kad god dođe.

“Ništa od ovog nije postojalo prije 15 godina, a danas je to jedan urban i sređen grad”, zaključio je Dodik.

ULOŽITI NAPOR DA SE OBEZBIJEDI DODATNA STABILNOST

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se na području grada Istočno Sarajevo mora uložiti napor da se obezbijedi dodatna stabilnost i bezbjednost za sve ljude.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem i načelnicima opština iz sastava grada, Dodik je rekao da je razgovarano o političkoj, privrednoj, bezbjednosnoj situaciji.

“Moram da odam priznanje našoj policiji koja je radila i stabilizovala dodatno situaciju, ali moramo biti i dalje oprezni”, istakao je Dodik u izjavi novinarima.

On je naveo da su lokalni i republički nivo vlasti u posljedih 10 ili 15 godina riješili sve otvorene kapitalne probleme i da grad Istočno Sarajevo danas gotovo ima sve riješene probleme koji su nekada bili egzistencijalno važni za funkcionisanje grada.

“Sada smo u novoj fazi da vidimo kako poboljšati kako bi ovdje život bio funkcionalniji, bolji, sigurniji. Infrastrukturni projekti uvijek izazivaju pažnju u našem dijalogu, razgovarali smo o svim projektima, markirali i rekli kako ih možemo rješavati”, rekao je Dodik.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministri finansija Zora Vidović, uprave i lokalne samouprave Senka Jujić i za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir.

Prisutni su bili načelnici opština Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, Istočne Ilidže Marinko Božović, Pala Boško Jugović, Trnova Dragomir Gagović, Sokoca Milovan Bjelica i Istočni Stari Grad Bojo Gašanović.

SRNA

Povezani članci

Pale: Sutra potpisibanje dva ugovora o projektima na Jahorini

 Načelnik opštine Pale Boško Jugović i izvođač radova “Eko Euro tim” iz Banjaluke potpisaće sutra dva ugovora za izvođenje radova na dva projekta koji se tiču izgradnje glavnog kanalizacionog kolektora i primarne kanalizacione mreže fekalne kanalizacije na Jahorini, čija ukupna vrijednost prelazi dva miliona KM. Ovi projekti biće finansirani sredstvima opštine Pale i kreditnim sredstvima […]

Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže

Dokumentarni film “Ilidža 22. april 1992. godine – Rašomonijada”, koji donosi priču o hrabrosti i žrtvama Srba tadašnje Srpske Ilidže koji su tog dana odbranili svoj narod i teritoriju, premijerno je večeras prikazan u Istočnom Sarajevu. Premijera filma održana je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Istočnog Sarajeva LJubiše Ćosića, koji je novinarima rekao da je dobro da […]