Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Nema nikakvih razgovora o imovini jer je to riješeno Dejtonom

19 Mart 2023
1 min.
Dodik: Nema nikakvih razgovora o imovini jer je to riješeno Dejtonom

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naglasio je da je Dejtonskim sporazumom riješeno pitanje imovine koja nesumnjivo pripada Repubilci Srpskoj i da o tome ne može biti nikakvih razgovora.


“Zbog neprihvatljivog odnosa prema Republici Srpskoj, na sastanku koalicije koja vrši vlast u Srpskoj održanom tokom sedmice odlučeno je da se sačini informacija i pristupi donošenju odluke u Narodnoj skupštini i Vladi Republike Srpske o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatama i ambasadama u BiH”, napisao je Dodik na “Instagramu”.

Dodik je dodao da su Srpsku na taj korak prisilile američka i britanska strana, jer je, kako je naveo, očigledno da, pored svih dosadašnjih kršenja Dejtonskog sporazuma pripremaju još jednu prevaru i otimačinu u vezi s imovinom Republike Srpske.

Predsjednik Srpske podsjetio je da je protekle sedmice prisustvovao svečanosti povodom 30 godina od osnivanja Istočnog Sarajeva, ističući da je odluka o osnivanju tog grada bila hrabra i bitna jer je omogućila zaštitu srpskog naroda na tom području.

Dodik se protekle sedmice sastao s predstavnicima lokalnih zajednica iz SNSD-a iz Teslića i Bratunca, kao i sa predstavnicima mladih SNSD-a sa kojima je razgovarao o predstojećim izborima u ovoj organizaciji.

SRNA

Povezani članci

Na “Boričkoj pitijadi” izabrane najbolje posne krompiruše

Za najbolju posnu pitu krompirušu na četvrtoj “Boričkoj pitijadi” održanoj danas na Borikama proglašena je pita domaćice Zorice Nedić, drugo mjesto pripalo je Braniki Džida, a treće Vasilisi Koranić, rekla je Srni predsjednik Udruženja žena “Borike” Ivana Planojević. Ona je dodala da je za naljepše dekorisanu pitu izabrana pita domaćice Milane Đerić iz Udruženja žena […]

Dodik: Komemoracija pretvorena u politički ratnohuškački miting, bestidna zloupotreba vlastitih žrtava

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je budućnost BiH, pa i dejtonske krajnje neizvjesna s obzirom na činjenicu da su Bošnjaci privatizovali BiH i misle da se zemlja može izgraditi na mržnji i neprijateljstvu prema Srbima, Srpskoj i Srbiji, odnosno prema svemu što ima prefiks srpsko. Predsjednik Srpske je naglasio da ignorisanjem Srba, […]