Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Nema nikakvih razgovora o imovini jer je to riješeno Dejtonom

19 Mart 2023
1 min.
Dodik: Nema nikakvih razgovora o imovini jer je to riješeno Dejtonom

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naglasio je da je Dejtonskim sporazumom riješeno pitanje imovine koja nesumnjivo pripada Repubilci Srpskoj i da o tome ne može biti nikakvih razgovora.


“Zbog neprihvatljivog odnosa prema Republici Srpskoj, na sastanku koalicije koja vrši vlast u Srpskoj održanom tokom sedmice odlučeno je da se sačini informacija i pristupi donošenju odluke u Narodnoj skupštini i Vladi Republike Srpske o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatama i ambasadama u BiH”, napisao je Dodik na “Instagramu”.

Dodik je dodao da su Srpsku na taj korak prisilile američka i britanska strana, jer je, kako je naveo, očigledno da, pored svih dosadašnjih kršenja Dejtonskog sporazuma pripremaju još jednu prevaru i otimačinu u vezi s imovinom Republike Srpske.

Predsjednik Srpske podsjetio je da je protekle sedmice prisustvovao svečanosti povodom 30 godina od osnivanja Istočnog Sarajeva, ističući da je odluka o osnivanju tog grada bila hrabra i bitna jer je omogućila zaštitu srpskog naroda na tom području.

Dodik se protekle sedmice sastao s predstavnicima lokalnih zajednica iz SNSD-a iz Teslića i Bratunca, kao i sa predstavnicima mladih SNSD-a sa kojima je razgovarao o predstojećim izborima u ovoj organizaciji.

SRNA

Povezani članci

Dodik podržao Jakova Milatovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je kandidata pokreta “Evropa sad” za predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića. Dodik je rekao da je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović podržao Mila Đukanovića, a ako muslimani u Sarajevu smatraju da je Đukanović dobar za njih, to znači da je za srpski narod loš. Predsjednik Srpske je pozvao […]

Dodik sa predstavnicima Višegrada o investicijama u Andrićgradu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je s predstavnicima opštine Višegrad danas razgovarao o pokretanju novog investicionog programa za Andrićgrad, koji treba da bude pokretač razvojnih aktivnosti te zajednice. Dodik, koji je i lider SNSD-a, istakao je da je zadovoljan što je stabilizovano stanje u opštini. “Zadovoljan sam što su u dosadašnjem radu […]