Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Nema nikakvih razgovora o imovini jer je to riješeno Dejtonom

19 Mart 2023
1 min.
Dodik: Nema nikakvih razgovora o imovini jer je to riješeno Dejtonom

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naglasio je da je Dejtonskim sporazumom riješeno pitanje imovine koja nesumnjivo pripada Repubilci Srpskoj i da o tome ne može biti nikakvih razgovora.


“Zbog neprihvatljivog odnosa prema Republici Srpskoj, na sastanku koalicije koja vrši vlast u Srpskoj održanom tokom sedmice odlučeno je da se sačini informacija i pristupi donošenju odluke u Narodnoj skupštini i Vladi Republike Srpske o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatama i ambasadama u BiH”, napisao je Dodik na “Instagramu”.

Dodik je dodao da su Srpsku na taj korak prisilile američka i britanska strana, jer je, kako je naveo, očigledno da, pored svih dosadašnjih kršenja Dejtonskog sporazuma pripremaju još jednu prevaru i otimačinu u vezi s imovinom Republike Srpske.

Predsjednik Srpske podsjetio je da je protekle sedmice prisustvovao svečanosti povodom 30 godina od osnivanja Istočnog Sarajeva, ističući da je odluka o osnivanju tog grada bila hrabra i bitna jer je omogućila zaštitu srpskog naroda na tom području.

Dodik se protekle sedmice sastao s predstavnicima lokalnih zajednica iz SNSD-a iz Teslića i Bratunca, kao i sa predstavnicima mladih SNSD-a sa kojima je razgovarao o predstojećim izborima u ovoj organizaciji.

SRNA

Povezani članci

Zdravstveni nemar prema Karadžiću povezan sa najavom rezolucije o Srebrenici

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić /78/ i general Ratko Mladić /79/, koje je Haški tribunal osudio na doživotne kazne zatvora, u teškom su zdravstvenom stanju, a ljekari u kazamatima gdje robijaju ne čine dovoljno da im pomognu, rekli su njihovi advokati. Karadžićev advokat Goran Petronijević je rekao da je sumnjivo što zatvorska uprava odbija […]

Pozovite 1413 za liječenje mladog Sergeja koji je u komi

 Pozivom na humanitarni broj 1413 darujete jednu KM za liječenje dvadesetogodišnjeg Sergeja Stupara iz Banjaluke, koji je u komi skoro devet mjeseci nakon teške saobraćajne nesreće, koja je iz korijena promijenila njegov život i život njegove majke. Svjetlana Bednaš, Sergejeva majka, kazala je da je humanitarni broj pokrenut od 1. aprila, sa parolom “Za Sergeja” kao […]