Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Nije donesena odluka o direktoru Uprave za indirektno oporezivanje

01 Februar 2023
1 min.
Dodik: Nije donesena odluka o direktoru Uprave za indirektno oporezivanje

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da nije donesena odluka o imenu novog direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će to biti Zoran Tegeltija, koji obavlja funkciju ministra finansija i trezora u Savjetu ministara, Dodik je rekao da je Tegeltija najstručniji iz te oblasti, ali da tek treba o tome razgovarati s njim.

“Indirektni porezi pripadaju našoj strani i mi ćemo imenovati nekog, za sada nismo donijeli odluku”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka s ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinom Konakovićem u Banjaluci.

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH je Miro DŽakula, a na toj funkciji trebao bi da ga naslijedi neko od predstavnika srpskog naroda, odnosno iz Republike Srpske u skladu s ranijim dogovorom nove većine u Parlamentarnoj skupštini BiH.

SRNA

Povezani članci

Dodik odgovorio Marfiju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas poruku američkom ambasadoru u BiH Majklu Marfiju putem Tvitera. Dodik je Marfiju rekao da sluša pjesme Baje Malog Knindže, odgovarajući na ambasadorovu “preporuku” njemu da posluša hit Tejlor Svift. Амбасадору Мајклу Марфију препоручио бих да слуша пјесме Баје Малог Книнџе. — Милорад Додик (@MiloradDodik) March 30, 2023

Usvojen budžet institucija BiH za 2023. godinu

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojili su danas budžet institucija BiH za 2023. godinu u iznosu od 1,3 milijarde KM kojim osnovica za obračun plata službenicima i izabranim zvaničnicima iznosi 600 KM. Okvir budžeta iznosi 1.315.400.000 KM, a zahtavatanje iz indirektnih poreza je 1.020.500.000 KM. Ključni prihod čine indirektni porezi, ostali prihodi oko 152 […]