Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Nije donesena odluka o direktoru Uprave za indirektno oporezivanje

01 Februar 2023
1 min.
Dodik: Nije donesena odluka o direktoru Uprave za indirektno oporezivanje

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da nije donesena odluka o imenu novog direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će to biti Zoran Tegeltija, koji obavlja funkciju ministra finansija i trezora u Savjetu ministara, Dodik je rekao da je Tegeltija najstručniji iz te oblasti, ali da tek treba o tome razgovarati s njim.

“Indirektni porezi pripadaju našoj strani i mi ćemo imenovati nekog, za sada nismo donijeli odluku”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka s ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinom Konakovićem u Banjaluci.

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH je Miro DŽakula, a na toj funkciji trebao bi da ga naslijedi neko od predstavnika srpskog naroda, odnosno iz Republike Srpske u skladu s ranijim dogovorom nove većine u Parlamentarnoj skupštini BiH.

SRNA

Povezani članci

Analiziran tekst javnog poziva za angažovanje međunarodne pravne kuće

Na sastanku Koordinacionog tijela za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na Trgovskoj gori danas je u Sarajevu analiziran tekst javnog poziva za angažovanje međunarodne pravne kuće koja će se baviti problematikom izgradnje odlagališta na Trgovskoj gori. Predloženi tekst javnog poziva će biti dostavljen Pravobranilaštvu BiH, koje ima rok od sedam dana da […]

Dodik: Bećirović će zauvijek ostati zarobljen u tamnom vilajetu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da mu je veoma drago i djeluje optimistično da je Denis Bećirović rekao da će se zalagati za civilizacijske vrijednosti, istinu i pravdu, zasnovanu na činjenicama i argumentima. “To je veliki napredak za njega ako zaista misli da postane ozbiljan političar. Prijatno sam iznenađen, jer je očito […]