Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik o Đokoviću: Dešavanja u Melburnu pokazala da nema slobode i prava

14 Januar 2022
2 min.
Dodik o Đokoviću: Dešavanja u Melburnu pokazala da nema slobode i prava

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su dešavanja u vezi sa učešćem najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića na teniskom turniru u Australiji pokazala da se svijet potpuno promijenio i da nema slobode i prava čovjeka da odlučuje o svom životu na način na koji on misli da može.


Dodik je rekao da se nada da će Đoković na kraju, ipak, igrati na Otvorenom prvenstvu Australije jer bi uskraćivanje da učestvuje bilo gubitak za Australiju i taj turnir, a ne za srpskog tenisera.

“U svakom slučaju, uskratiti eventualno takvoj teniskoj veličini i čovjeku koji je broj jedan u svijetu da igra – to je gubitak i za njih i za lokalni turnir, a ne za Novaka”, rekao je Dodik novinarima iz Srpske u Beogradu.

Australijske vlasti jutros su po drugi put ukinule vizu Novaku Đokoviću.

Advokat Stiven Lojd, koji zastupa Vladu Australije u slučaju protiv Đokovića, izjavio je da će se Đoković sutra u 8.00 časova po lokalnom vremenu pojaviti u njegovoj kancelariji, te da neće prije toga biti u pritvoru.

Đokovićev advokat Nik Vud zatražio je od sudije da razmotri mogućnost održavanja punog saslušanja u nedjelju, 16. januara, usljed zabrinutosti pravnog tima zbog vremena, jer odbrana želi da se odluka o procesu donese prije Đokovićevog prvog meča na Australijen openu u ponedjeljak, 17. januara.

SRNA

Povezani članci

Omikron puni bolnice u Srpskoj: Masovna slavlja stigla na naplatu, sve više pacijenata sa upalom pluća, ugroženi stariji i bolesni

Drastično povećanje broja zaraženih korona virusom u ovom talasu u Srpskoj počelo je da pritiska i bolnički sektor, u kojem sve više raste broj hospitalizovanih, te onih kod kojih se razvijaju teže kliničke slike. Od početka januara koronom je zaraženo 7.040 ljudi, dok je u septembru lani, koji je po broju inficiranih bio najgori u […]

Trivić za ATV: Nastava od ponedjeljka počinje po redovnom nastavnom planu i programu

Školske kapije će od ponedjeljka ponovo biti otvorene za sve učenike osnovnih i srednjih škola. 24. januara u Republici Srpskoj počinje drugo polugodište. Odluku je donio Republički štab za vanredne situacije nakon što je procijenio epidemiološku situaciju. “Iako je u ovoj sedmici bilo razgovora o tome na koji način će se odvijati nastava s obzirom […]