Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik o posjeti Orbana Srpskoj: Dolazi nam veliki i pravi prijatelj

02 April 2024
2 min.
Dodik o posjeti Orbana Srpskoj: Dolazi nam veliki i pravi prijatelj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je mađarski premijer Viktor Orban veliki i pravi prijatelj Republike Srpske.

Dodik je podsjetio da Orban dolazi u Srpsku u četvrtak i da je ovo druga posjeta mađarskog premijera Republici Srpskoj za godinu dana.

– Mi imamo veoma konkretne projekte i imamo konkretne razgovore o tome kako sarađujemo i poštujemo liderstvo koje je Orban pokazao. On je jedan od najsnažnijih evropskih lidera sada u okviru Evropske unije i to se pokazuje na mnogim mjestima i to je nama čast – rekao je Dodik.

On je istakao da je Orban pokazao da može u veoma kompleksnim odnosima da vodi Mađarsku kao zemlju članicu Evropske unije i NATO, da izbjegne sukob za svoj narod i da se usmjeri ka razvoju.

Dodik je rekao da će Orbanova posjeta Banjaluci biti prilika za analizu svega što je od sada urađeno.

– Mi smo već ranije dogovorili da ćemo svakih šest mjeseci razgovarati o tome šta je urađeno. Program u poljoprivredi se pokazao kao veoma uspješan. Sada nas čeka lakrdija u kojoj Nijemci zabranjuju projekte, oni još nisu otkazali nijedan projekat, a najavljivali su to prošle godine. Njemačke kompanije su ostale u ugovoru, toliko koliko poštuju saveznu Vladu – rekao je Dodik.

RTRS

Povezani članci

Dodik: Srpska je rekla jasno ne nametanjima i taj stav nećemo promijeniti

Demokratski izabrani predstavnici konstitutivnih naroda u zajedničkim institucijama dužni su da vrate ustavnu zakonodavnu ulogu Parlamentarnoj skupštini u skladu s Ustavom, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. – Stranci moraju da se povuku i to možemo učiniti jednoglasno, pokazujući odlučnost da se obračunamo sa štetnim intervencijama koje su narušile odnose u BiH i srušile […]

Mališani iz vrtića “Neven” posjetili biblioteku i galeriju u Andrićevom institutu

Mališani iz vrtića “Neven” posjetili su danas biblioteku i Galeriju “Petar Lubarda” u Andrićevom institutu povodom Svjetskog dana umjetnosti. Gorica Ćećez iz Andrićevog instituta rekla je da je posjeta mališana veoma važna jer naglašava ključnu ulogu koju naučne i kulturne ustanove poput Andrićevog instituta imaju u društvu. “Ovo druženje naglašava da umjetnost i kultura nisu […]