Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik o posjeti Orbana Srpskoj: Dolazi nam veliki i pravi prijatelj

02 April 2024
2 min.
Dodik o posjeti Orbana Srpskoj: Dolazi nam veliki i pravi prijatelj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je mađarski premijer Viktor Orban veliki i pravi prijatelj Republike Srpske.

Dodik je podsjetio da Orban dolazi u Srpsku u četvrtak i da je ovo druga posjeta mađarskog premijera Republici Srpskoj za godinu dana.

– Mi imamo veoma konkretne projekte i imamo konkretne razgovore o tome kako sarađujemo i poštujemo liderstvo koje je Orban pokazao. On je jedan od najsnažnijih evropskih lidera sada u okviru Evropske unije i to se pokazuje na mnogim mjestima i to je nama čast – rekao je Dodik.

On je istakao da je Orban pokazao da može u veoma kompleksnim odnosima da vodi Mađarsku kao zemlju članicu Evropske unije i NATO, da izbjegne sukob za svoj narod i da se usmjeri ka razvoju.

Dodik je rekao da će Orbanova posjeta Banjaluci biti prilika za analizu svega što je od sada urađeno.

– Mi smo već ranije dogovorili da ćemo svakih šest mjeseci razgovarati o tome šta je urađeno. Program u poljoprivredi se pokazao kao veoma uspješan. Sada nas čeka lakrdija u kojoj Nijemci zabranjuju projekte, oni još nisu otkazali nijedan projekat, a najavljivali su to prošle godine. Njemačke kompanije su ostale u ugovoru, toliko koliko poštuju saveznu Vladu – rekao je Dodik.

RTRS

Povezani članci

Karan: Ulaganja u MUP u proteklih pet godina 176 miliona KM

Ukupna ulaganja u Ministarstvo unutraših poslova /MUP/ Republike Srpske od 2018. do kraja 2023. godine iznose 176 miliona KM, od čega najviše u objekte 48 miliona KM, rekao je Srni resorni ministar Siniša Karan. Karan je istakao da su u ovom periodu uložena 44 miliona KM za nabavku uniformi, kao i računarske, specijalističke i opreme […]

U Srpskoj rođeno 16 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, sedam djevojčica i devet dječaka. U Doboju je rođeno pet beba, u Zvorniku, Nevesinju, Prijedoru i Banjaluci po dvije bebe, a u Bijeljini, Gradišci i Istočnom Sarajevu po jedna. U porodilištu u Doboju rođena je jedna djevojčica i četiri dječaka, u Banjaluci dva dječaka, […]