Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Podrška izboru Savjeta ministara, ključna pozicija Srpske

24 Januar 2023
3 min.
Dodik: Podrška izboru Savjeta ministara, ključna pozicija Srpske

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da će ova politička partija sutra glasati za izbor Savjeta ministara, jer je ključno da Republika Srpska na pravi način bude zastupljena na zajedničkom nivou BiH.

“SNSD u Istočnom Sarajevu i partija u cjelini, imenovanja će staviti pod lupu i adekvatno odgovoriti na sva druga pitanja. Dogovor koji smo postigli o formiranju Savjeta ministara je veoma važan zato što se obezbjeđuje da Republika Srpska bude zastupljena u strukturama na nivou BiH”, rekao je novinarima Dodik nakon sastanka sa predsjednikom Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo Ljubišom Ćosićem i članovima ovog odbora.

On je istakao da su određeni kompromisi bili motivisani da bude obezbijeđena što bolja pozicija Republike Srpske.

“I dalje tragamo za dvotrećinskom većom u Narodnoj skupštini Republike Srpske koju čini 56 poslanika i zato su nam važne sve političke partije. Zato su i neki koji nisu imali poslanike na nivou BiH bili uključeni u određenu strukturu”, naveo je Dodik.

On kaže da će SNSD razgovarati sa Socijalističkom partijom Srpske i ostalim partijama.

“Veoma je važno da Republika Srpska kao mehanizam stalne odbrane ima dvije trećine poslanika u Narodnoj skupštini i zato su nam potrebni svi koji žele da budu dio jedinstvene nacionalne i narodne odbrane Srpske”, rekao je Dodik.

On je ocijenio da SNSD u Istočnom Sarajevu ima pravo primjedbe na određene stvari ako se ima u vidu dobar izborni rezultat koji je ostvario.

“Neke stvari smo pojasnili danas i ovo nije najsretnija situacija za SNSD, a rehabiltovaćemo našu politiku u narednom periodu. Za nas je bilo važno da imamo glasove DNS-a kada smo imenovali Vladu Srpske, usvojili budžet i birali četiri delegata u Domu naroda parlamenta BiH. Tu je DNS bio korektan”, rekao je Dodik.

On je podsjetio da su članovi SNSD-a u Istočnom Sarjevu imali tešku političku borbu sa DNS-om i drugim partijama i briljanto pobijedili.

“S njima ćemo razgovarati kako ojačati naš politički rad u Istočnom Sarajevu”, rekao je Dodik.

Ćosić je naglasio da je SNSD jedinstvena i snaža partija.

“Međusobno smo veliki prijatelji i vodimo računa o Republici Srpskoj. Zato imamo snagu da iznesemo različita mišljenja koja budu uvažena. Slijedimo put Dodika i SNSD-a i nikakav medijski spin i huškanje neće nas ubijediti u to da nas je neko isključivao iz partije ili da smo odlazili, nego ostajemo privrženi politici SNSD-a”, rekao je Ćosić.

On je naveo da politike koje predstavlja lider DNS-a Nenad Nešić i koje je u Istočnom Sarajevu porazio SNSD nikada neće imati podšku unutar gradskih i oštinskih struktra stranke u ovom gradu.

“Na listi za Savjet ministara su naši prijatelji iz SNSD-a i naš poslanik Miroslav Vujičić će se izjasniti za njih. On ima svoje mišljenje o onome što je Nešić”, rekao je Ćosić.

Komentarišući bezbjednosnu situaciju u Istočnom Sarajevu, Ćosić je rekao da se institucije Srpske bave time i da je siguran da će otkriti one koji su tri puta palili automobile.

“Nema to veze sa trenutnom političkom situacijom, a ako se dešava istim ljudima policija će otkriti da li je riječ o uzročno-posljedičnoj vezi”, naveo je Ćosić.

SRNA

Povezani članci

Radio Republike Srpske slavi 56. rođendan

Radio Republike Srpske, koji baštini tradiciju nekadašnjeg Radija Banjaluka, danas slavi 56. rođendan. Radio Banjaluka zvanično je počeo emitovanje programa 2. februara 1967. godine, ali je sa eksperimentalnim programom počeo 25. januara iste godine. Odlukom Narodne skupštine Republike Srpske, krajem 1993. godine, Radio Banjaluka integrisan je sa Srpskim radijom Pale u Srpsku radio-televiziju, današnji Javni […]

U Srpskoj rođeno 29 beba

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 29 beba, i to 18 dječaka i 11 djevojčica, potvrđeno je Srni u porodilištima. U Banjaluci je rođeno 10 beba, u Bijeljini pet, u Zvorniku četiri, po tri u Doboju i Prijedoru, a po jedna u Istočnom Sarajevu, Foči, Trebinju i Gradišci. U Banjaluci […]