Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Podrška izboru Savjeta ministara, ključna pozicija Srpske

24 Januar 2023
3 min.
Dodik: Podrška izboru Savjeta ministara, ključna pozicija Srpske

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da će ova politička partija sutra glasati za izbor Savjeta ministara, jer je ključno da Republika Srpska na pravi način bude zastupljena na zajedničkom nivou BiH.

“SNSD u Istočnom Sarajevu i partija u cjelini, imenovanja će staviti pod lupu i adekvatno odgovoriti na sva druga pitanja. Dogovor koji smo postigli o formiranju Savjeta ministara je veoma važan zato što se obezbjeđuje da Republika Srpska bude zastupljena u strukturama na nivou BiH”, rekao je novinarima Dodik nakon sastanka sa predsjednikom Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo Ljubišom Ćosićem i članovima ovog odbora.

On je istakao da su određeni kompromisi bili motivisani da bude obezbijeđena što bolja pozicija Republike Srpske.

“I dalje tragamo za dvotrećinskom većom u Narodnoj skupštini Republike Srpske koju čini 56 poslanika i zato su nam važne sve političke partije. Zato su i neki koji nisu imali poslanike na nivou BiH bili uključeni u određenu strukturu”, naveo je Dodik.

On kaže da će SNSD razgovarati sa Socijalističkom partijom Srpske i ostalim partijama.

“Veoma je važno da Republika Srpska kao mehanizam stalne odbrane ima dvije trećine poslanika u Narodnoj skupštini i zato su nam potrebni svi koji žele da budu dio jedinstvene nacionalne i narodne odbrane Srpske”, rekao je Dodik.

On je ocijenio da SNSD u Istočnom Sarajevu ima pravo primjedbe na određene stvari ako se ima u vidu dobar izborni rezultat koji je ostvario.

“Neke stvari smo pojasnili danas i ovo nije najsretnija situacija za SNSD, a rehabiltovaćemo našu politiku u narednom periodu. Za nas je bilo važno da imamo glasove DNS-a kada smo imenovali Vladu Srpske, usvojili budžet i birali četiri delegata u Domu naroda parlamenta BiH. Tu je DNS bio korektan”, rekao je Dodik.

On je podsjetio da su članovi SNSD-a u Istočnom Sarjevu imali tešku političku borbu sa DNS-om i drugim partijama i briljanto pobijedili.

“S njima ćemo razgovarati kako ojačati naš politički rad u Istočnom Sarajevu”, rekao je Dodik.

Ćosić je naglasio da je SNSD jedinstvena i snaža partija.

“Međusobno smo veliki prijatelji i vodimo računa o Republici Srpskoj. Zato imamo snagu da iznesemo različita mišljenja koja budu uvažena. Slijedimo put Dodika i SNSD-a i nikakav medijski spin i huškanje neće nas ubijediti u to da nas je neko isključivao iz partije ili da smo odlazili, nego ostajemo privrženi politici SNSD-a”, rekao je Ćosić.

On je naveo da politike koje predstavlja lider DNS-a Nenad Nešić i koje je u Istočnom Sarajevu porazio SNSD nikada neće imati podšku unutar gradskih i oštinskih struktra stranke u ovom gradu.

“Na listi za Savjet ministara su naši prijatelji iz SNSD-a i naš poslanik Miroslav Vujičić će se izjasniti za njih. On ima svoje mišljenje o onome što je Nešić”, rekao je Ćosić.

Komentarišući bezbjednosnu situaciju u Istočnom Sarajevu, Ćosić je rekao da se institucije Srpske bave time i da je siguran da će otkriti one koji su tri puta palili automobile.

“Nema to veze sa trenutnom političkom situacijom, a ako se dešava istim ljudima policija će otkriti da li je riječ o uzročno-posljedičnoj vezi”, naveo je Ćosić.

SRNA

Povezani članci

Višković potpisao Memorandum o rekonstrukciji dijela puta Foča- Šćepan Polje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković potpisao je danas sa predstavnicima Kineske korporacije za puteve i mostove /CRBC/ Memorandum o izgradnji dijela magistralnog puta Foča-Šćepan Polje, vrijedan oko 100 miliona evra. Višković je rekao novinarima u Banjaluci da je planirana izgradnja oko 15 kilometara magistralnog puta. “Kao što znate ta dionica je oko dvadesetak kilometara, […]

Rogatica: Usvojen program rada načelnika

Skupština opštine Rogatica usvojila je Program rada načelnika opštine za ovu godinu u kojem je definisano 27 tačaka, što su ujedno i ciljevi razvoja lokalne zajednice, te poboljšanje ukupnog kvaliteta društvenog života u svim oblastima. U programu rada načelnika kao prioriteti našli su se i izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u Novom naselju u Rogatici, […]