Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Poziv na sankcije krik nemoći politikanta Bećirovića

02 Jun 2023
1 min.
Dodik: Poziv na sankcije krik nemoći politikanta Bećirovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da avanturista i politikant Denis Bećirović mnogo bolje i uspješnije razgrađuje BiH nego bilo ko drugi i da je poziv na sankcije krik nemoći.


Dodik je naveo da se BiH nalazi u stanju u kakvom jeste upravo zbog avanturista i politikanata poput Bećirovića, a da je poziv na sankcije krik nemoći da se argumentima razgovara s onima s kojima se ne dijeli mišljenje.

“Podanička svijest koju manifestuje Bećirović pokazuje da je potpuno nebitno ko je bošnjački član Predsjedništva. Svi bi da drugi, i to silom, završe ono što bi oni željeli. Tu i takvu BiH uskoro neće željeti ni Bošnjaci”, napisao je Dodik na “Tviteru”.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s članovima Radne grupe za regiju zapadnog Balkana koje je pozvao da, po uzoru na SAD i Veliku Britaniju, “uvedu mnogo oštrije sankcije prema predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku”.

SRNA

Povezani članci

Dodik: U izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže u BiH godinama nije uložena ni jedna KM

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao da je da današnji nestanak struje usljed raspada elektroenergetskog sistema u cijelom regionu svjedoči koliko je taj sistem osjetljiv i ranjiv i koliko zahtijeva konstantna ulaganja, a u BiH godinama nije uložena nijedna KM, dok su na računu zarobljene stotine miliona. “Potrošnja struje iz godine u godinu raste i […]

NOS BiH: Vraćeno napajanje električnom energijom

Nezavisni operator sistema u BiH saopštio je da je vraćeno napajanje svih 400 kilovolta trafostanica i većine 220 kilovolta trafostanica.. – Vrši se postepeno ubacivanje proizvodnje u koordinaciji sa centrima upravljanja proizvodnje i postepeno ubacivanje konzuma u koordinaciji sa operativnim područjima elektroprenosa i nadležnim operatorima distributivnog područja. Očekuje su ubrzo normalizacija stanja – navedeno je […]