Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik pozvao građane Bratunca da glasaju za opoziv Srđana Rankića

05 Avgust 2022
3 min.
Dodik pozvao građane Bratunca da glasaju za opoziv Srđana Rankića

Lider SNSD-a Milorad Dodik pozvao je građane Bratunca da u nedjelju, 7. avgusta, glasaju za opoziv aktuelnog načelnika ove opštine Srđana Rankića jer je izgubio podršku skupštinske većine i povjerenje naroda.

Dodik je ocijenio da je Rankić za godinu dana “uspio” da navuče sve protiv sebe i da je “zaključao” Bratunac.

“On je glavni krivac i treba ga smijeniti kako bi ponovo ovu opštinu mogli integrisati u uspješne opštine, kakva je bila i prije njegovog dolaska”, rekao je Dodik u Bratuncu na skupu za opoziv načelnika.

Dodik je istakao da će ova opština osjetiti investicije u visini od 10 miliona KM za mnogobrojne projekte i poručio novom načelniku da Rankić treba da odgovara krivično za sve što je uradio.

On je ocijenio da je Rankić sve podredio ličnom i grupnom interesu i spriječio razvoj ove opštine koja je prije njegovog dolaska bila uspješna, te najavio da će sa novim načelnikom biti napravljena stabilna lokalna zajednica.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je Rankić imao šansu ali da je nije iskoristio.

“Bratunac je izgubio u ove dvije godine. Bratunac je mjesto sa posebnim emocijama i tu niko ne smije da se igra”, rekao je Stevandić.

Ukoliko su protiv njega borci, kaže Stevandić, onda je vrijeme da ode. “Nama su potrebni graditelji, a ne oni koji će zaustaviti razvoj”, rekao je Stevandić.

Poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Glavaš rekao je da Rankić ne treba da čeka da ga u nedjelju opozovu i da bi najbolje bilo da odmah podnese ostavku.

On je izrazio nadu da će novi načelnik biti izabran i da će se nastaviti razvoj Bratunca.

Većinski vlasnik Tehničkog remontnog zavoda Bratunac Slaven Ristić je rekao da se od napuštene fabrike uspjelo u Bratuncu napraviti čudo.

“Davali smo šansu načelniku, ali to nisam vidio od njega i vrijeme je da ode i da se drugima da šansa”, rekao je Ristić, koji vjeruje da će novi načelnik imati bolju i normalniju viziju razvoja.

On je zahvalio Dodiku što je došao i podržava promjene na bolje u Bratuncu, navodeći da je rijetka prilila da se Srbi slože, ali se vidi da to nije i nemoguće.

Privrednik iz Bratunca Janko Petrović rekao je da je došlo vrijeme da se stavi tačka i glasa za opoziv. “Vjerujemo da ćemo naći nekoga koji će učiniti više i za privrednike i za borce i sportiste”, rekao je Petrović.

SRNA

Povezani članci

Foča: Pola miliona KM za novi fudbalski teren sa vještačkom travom

Foča je jedna od devet opština i gradova u Republici Srpskoj koji će dobiti fudbalski teren sa vještačkom travom u okviru velikog projekta kojim republički Fudbalski savez povodom tri decenije postojanja, u saradnji sa lokalnim zajednicama, želi da unaprijedi uslove za bavljenje, ne samo fudbalom, već sportom uopšte. Ova opština se prijavila i prošla sa […]

Rajčević: Manjak studenata na nekim studijskim programima

U Republici Srpskoj postoji manjak studenata na nekim studijskim programima javnih univerziteta, pa je potrebno sačekati drugi i treći upisni rok da bi se sagledale sve činjenice u vezi sa brojem upisanih studenata u narednu akademsku godinu, rekao je ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević. On je naveo da […]