Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Prava politika danas je ostati neutralan u rusko-ukrajinskom sukobu

25 Januar 2023
1 min.
Dodik: Prava politika danas je ostati neutralan u rusko-ukrajinskom sukobu

Prava politika danas je ostati neutralan u rusko-ukrajinskom sukobu, ne uvoditi sankcije Rusiji i ne svrstavati se zajedno sa Zapadom protiv bilo koga, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je pojasnio da Srpska posmatra sukob u Ukrajini na način da ratuju dva naroda bliska Srbima i ističe da je podvala Zapada koncepcija da ko bude vladao Evroazijom – vladaće svetom i želja da svi budu u jednom procesu opšteg napada na Rusiju.

“Kao predsednik moram da razmišljam na drugačiji način. Taj sukob će jednom biti istorijska sekvenca. Ono što je dominantno u našim odnosima je to da nismo imali nijedan problem sa Rusima. Rusija kao globalna sila ostaje strukturisana u okviru UN, ostaje članica Saveta bezbednosti i ako kažem: ‘idemo da uvedemo sankcije Rusiji’ tada bismo došli u poziciju trajnog gubitka prijatelja”, naglasio je Dodik.

Tanjug

Povezani članci

Radio Republike Srpske slavi 56. rođendan

Radio Republike Srpske, koji baštini tradiciju nekadašnjeg Radija Banjaluka, danas slavi 56. rođendan. Radio Banjaluka zvanično je počeo emitovanje programa 2. februara 1967. godine, ali je sa eksperimentalnim programom počeo 25. januara iste godine. Odlukom Narodne skupštine Republike Srpske, krajem 1993. godine, Radio Banjaluka integrisan je sa Srpskim radijom Pale u Srpsku radio-televiziju, današnji Javni […]

U Srpskoj rođeno 29 beba

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 29 beba, i to 18 dječaka i 11 djevojčica, potvrđeno je Srni u porodilištima. U Banjaluci je rođeno 10 beba, u Bijeljini pet, u Zvorniku četiri, po tri u Doboju i Prijedoru, a po jedna u Istočnom Sarajevu, Foči, Trebinju i Gradišci. U Banjaluci […]