Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik prenio Angelini Ajhorst i Lajčaku stavove Srpske

12 April 2024
1 min.
Dodik prenio Angelini Ajhorst i Lajčaku stavove Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je da je izvršnom direktoru za Evropu u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelini Ajhorst i specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku prenio jasne stavove Republike Srpske o dešavanjima u BiH.


Dodik naveo je da je u odvojenim susretima u Delfima sa Ajhorstovom i Lajčakom razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu, kao i o evropskom putu BiH nakon otvaranja pristupnih pregovora.

“Bila je ovo još jedna prilika da im prenesem jasne stavove Republike Srpske o dešavanjima u BiH”, napisao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Dodik u Grčkoj prisustvuje devetom Delfi ekonomskom forumu.

SRNA

Povezani članci

Perović: Lažni navodi “Oslobođenja” spinovanje i propaganda

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je da su gnusne laži tvrdnje lista “Oslobođenje” da je ovom predstavništvu isplaćeno 200 miliona dolara kojima Rusija i Mađarska navodno pomažu Srpsku i da ovaj spin dolazi iz iste “kuhinje” koja je spremila atentat na premijera Slovačke Roberta Fica. Perović je ocijenio da ovi apsurdni […]

“Dani Rusije u Republici Srpskoj” od 18. do 20. maja

 Festival “Dani Rusije u Republici Srpskoj” biće održan od 18. do 20. maja u Banjaluci, a organizuje se s ciljem proširenja saradnje Rusije i Srpske. Festival rganizuje Književno udruženje “Susret” Trebinje, uz podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Ministarstva za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Predstavništva Srpske u Ruskoj […]