Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik prenio Angelini Ajhorst i Lajčaku stavove Srpske

12 April 2024
1 min.
Dodik prenio Angelini Ajhorst i Lajčaku stavove Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je da je izvršnom direktoru za Evropu u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelini Ajhorst i specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku prenio jasne stavove Republike Srpske o dešavanjima u BiH.


Dodik naveo je da je u odvojenim susretima u Delfima sa Ajhorstovom i Lajčakom razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu, kao i o evropskom putu BiH nakon otvaranja pristupnih pregovora.

“Bila je ovo još jedna prilika da im prenesem jasne stavove Republike Srpske o dešavanjima u BiH”, napisao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Dodik u Grčkoj prisustvuje devetom Delfi ekonomskom forumu.

SRNA

Povezani članci

Vjičić: Američka Ambasada ponovo izvrće činjenice

 Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Miroslav Vujičić rekao je Ambasada SAD konstantno optužuje Republiku Srpsku i njenog predsjednika Milorada Dodika za opstrukciju evropskog puta BiH, a stvarni problemi su uvijek u Federaciji BiH, što je potvrdilo glasanje četiri kantona o reformskoj agendi. “Glasanje kantona je potvrdilo tu činjenicu, ali je na sceni najgrublja […]

Dodik: Svaki problem u BiH dolazi od bošnjačkih političkih predstavnika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u intervjuu Srni da svaki problem u BiH dolazi od struktura SDA i bošnjačkih političkih predstavnika, koji na svaki mogući način nastoje da blokiraju svaki dogovor. Na pitanje da prokomentariše to što četiri kantona u FBiH, kojima upravlja SDA, nisu dala saglasnost na usvajanje reformske agende potrebne za […]