Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Prilika da se Srpska pokaže kao sigurno mjesto za pokretanje biznisa

19 Septembar 2023
2 min.
Dodik: Prilika da se Srpska pokaže kao sigurno mjesto za pokretanje biznisa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Invest forum u Banjaluci dobra prilika da se pokaže da je Srpska sigurno mjesto za pokretanje biznisa i razvoj privrednih projekata i obećao da će institucije biti na raspolaganju potencijalnim investitorima.


“Pored političkog pritiska od dijela međunarodne zajednice, Srpska pokazuje veoma dobre makroekonomske pokazatelje i redovno izmirujemo sve svoje obaveze, što je nedavno potvrđeno stabilnim kreditnim rejtingom”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske poželio je investitorima iz regije i svijeta, koji su danas prisutni na Forumu, da se ugodno osjećaju u Banjaluci i Srpskoj i da se upoznaju s njenim privrednim potencijalima kako bi mogli donijeti odluke o svom daljem angažmanu.

“Sa naše strane možemo obećati da će im institucije biti na raspolaganju i da su dobrodošli”, napisao je Dodik na “Iksu”.

Forum “Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku” organizuje Investiciono-razvojna banka u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

Dodik je IRB-u i v.d. direktora IRB-a Draženu Vrhovcu čestitao za dobro organizovan investicioni forum.

U Banjaluci je počeo prvi Invest forum “Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku” uz učešće više od 300 privrednika iz 20 zemalja Evrope i svijeta.

Na Forumu će biti predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i projekti Republike Srpske s ciljem uvezivanja privrednika Republike Srpske sa privrednicima iz inostranstva radi novih investicija, otvaranja novih radnih mjesta i jačanja privrede.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Važno građanima olakšati teret povećanja cijena

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo što će od sutra u Srpskoj početi kampanja koja će obuhvatiti 50 proizvoda koji će građanima biti dostupni uz značajno nižu maržu, a u kojoj učestvuje 19 proizvođača, četiri distributera i 22 trgovca. “U ovom izazovnom vremenu važno je da i dopunskim aktivnostima olakšamo građanima teret povećanja […]

Dodik sa episkopom Lukijanom na otvaranju manifestacije “Srpski dani” u Budimpešti

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik počinje danas dvodnevnu posjetu Mađarskoj u okviru koje je predviđen sastanak sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, NJegovim preosveštenstvom episkopom budimskim Lukijanom i prisustvo svečanom otvaranju manifestacije “Srpski dani”. Predsjednik Srpske danas će se u 17.30 časova sastati se episkopom budimskim Lukijanom u Tekelijanumu u Budimpešti, gdje će potom u 18.00 […]