Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Pripadnici MUP-a nezamjenjiv dio bezbjednosnog sektora Srpske

03 April 2024
2 min.
Dodik: Pripadnici MUP-a nezamjenjiv dio bezbjednosnog sektora Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova profesionalnim radom uspješno obavljaju zadatke u borbi protiv svih bezbjednosnih prijetnji, potvrđujući da su jedan od ključnih faktora i nezamjenjiv dio bezbjednosnog sektora Republike Srpske.

Dodik je istakao da se pripadnici MUP-a, njegujući dugogodišnje tradicije i prateći savremene tokove, danas svrstavaju u red vrhunski organizovanih službi bezbjednosti.

“Ovaj datum podsjeća nas na značaj mira i slobode, te sjećanje na sve one koji su se borili za te vrijednosti. Svim pripadnicima policije koji su utkali svoje živote u temelje Republike Srpske odajemo posebno počast i izražavamo svoje duboko poštovanje i zahvalnost”, naveo je Dodik u čestitki povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske koju je uputio ministru unutrašnjih poslova Siniši Karanu, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i pripadnicima MUP-a.

On je, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske čestitao dan obilježavanja njihove službe i posvećenosti.

“Želim vam srećan Dan policije, profesionalne uspjehe, mnogo lične i porodične sreće i da nam se Republika Srpska razvija, da je svi zajedno čuvamo za buduće generacije”, navodi se u čestitki predsjednika Srpske.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

SRNA

Povezani članci

Nema pomaka u zdravstvenom stanju Karadžića, ljekari ga nisu pregledali

Kod prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića nema nikakvih pomaka već 10 dana kada je riječ o zdravstvenom stanju, rekla je Srni njegova kćerka Sonja Karadžić Jovičević. “Očekujem reakciju /predsjednika Međunarodnog mehanizma za krivične sudove/ sudije Grasijeli Gati Santani u smislu zahtjeva za pružanjem pune medicinske pomoći zatvorenicima, za koje snosi odgovornost koliko i zatvorska […]

Počinje isplata socijalnih davanja, evo za koje kategorije

Ministarstvo finansija Republike Srpske obezbijedilo je u budžetu Republike Srpske 45,6 miliona KM za socijalna davanja za mart, a danas će biti izvršene isplate. Ovim isplatama obuhvaćeni su korisnici mjesečnog boračkog dodatka i invalidske zaštite, te korisnici tuđe njege i pomoći kojima se sredstva isplaćuju posredstvom jedinica lokalne samouprave, saopšteno je iz resornog ministarstva. Naknade […]