Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Rezolucija u Srebrenici prouzrokovala više sukoba u BiH

16 Jun 2024
1 min.
Dodik: Rezolucija u Srebrenici prouzrokovala više sukoba u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je istakao da su u BiH usvajanjem rezolucije o Srebrenici nastale izuzetno teške političke tenzije, bez obzira na to što je ona nelegalna, nelegitimna i neobavezujuća.


Dodik je na društvenoj mreži “Iks” u retrospektivi protekle sedmice napomenuo da je u intervjuu za “DŽerusalem post” pojasnio da je rezolucija prouzrokovala da narodi u BiH budu više u sukobu nego ranije.

“Možda su oni mislili da će Srbi biti ljuti zbog rezolucije nekoliko dana i onda se smiriti. Ali, potpuno su pogriješili”, dodao je Dodik.

Predsjednik Srpske je protekle sedmice prisustvovao ispraćaju reprezentacije Republike Srpske na Sportske igre zemalja BRIKS-a u Rusiji i otvaranju Kancelarije Ambasade Ruske Federacije u Banjaluci.

“Takođe, svečano su uručeni ključevi stanova za izbjegla i raseljena lica u Amajlijama, kod Bijeljine, a obišao sam i gradilište dionice auto-puta Rača-Bijeljina”, dodao je Dodik.

SRNA

Povezani članci

Nastavak suđenja Dodiku i Lukiću u srijedu

Nastavak sudskog procesa protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića pred Sudom BiH biće održan u srijedu, 17. jula, rekao je Srni advokat predsjednika Srpske Goran Bubić. Početak ročišta zakazan je za 13.00 časova. Ranije je najavljeno da bi na predstojećem ročištu odbrane trebale da počnu sa iznošenjem […]

Dodik: Vrijeme je da Bećirović zaćuti ili da mu se konačno kupe pelene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da samo dan nakon što je srčano promovisao rat i širio srbofobiju na mjestu gdje pristojni ljudi zaćute, i nakon reakcije koja je uslijedila iz Srbije, Denis Bećirović se pretvorio u mirotvorca. “Doduše, promovisao bi mir, ali da bude po njegovom, prenebregavajući važnu činjenicu da je Srbija […]