Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Dodik: Sa Vučićem o dešavanjima u BiH i pridruženju Srpske “otvorenom Balkanu”

01 Avgust 2021
1 min.
Dodik: Sa Vučićem o dešavanjima u BiH i pridruženju Srpske “otvorenom Balkanu”

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će rukovodstvo Republike Srpske na predstojećem sastanku u Beogradu upoznati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o posljednjim dešavanjima u BiH i Srpskoj, kao i o mogućnosti da se Republika Srpska približi inicijativi “mini-Šengen”, odnosno “otvoreni Balkan”.


“Bez obzira da li muslimani hoće ili neće, moramo da vidimo na koji način možemo da se približimo ovoj regionalnoj inicijativi”, rekao je Dodik za “Večernje novosti”.

On je naglasio da zbog Sarajeva i muslimana koji su odbili da BiH bude dio ove inicijative Republika Srpska sada trpi štetu i kamioni stoje na Drini satima, umjesto da brzo prolaze.

“To je efekat politike Sarajeva i muslimanskog odnosa prema Srbiji. Srbi u BiH su od te iste BiH dobili samo štetu, muku, patnju i nametnuta rješenja. Zato treba čestitati Vučiću i ostalim liderima koji su uspostavili novi sistem funkcionisanja na Balkanu”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio da će 4. avgusta u Beogradu primiti najviše zvaničnike Republike Srpske i s njima razmotriti aktuelnu situaciju u BiH, koja se usložila nakon što je odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo dopunu Krivičnog zakona BiH “o zabrani negiranja genocida”.

SRNA

Povezani članci

U Batajnici za 5 dana preminulo petoro mladih od korone – Najstariji imao samo 26 godina, svi su bili nevakcinisani

U kovid bolnici u Batajnici u poslednjih pet dana bitku sa korona virusom izgubilo je petoro mladih nevakcinisanih, od kojih je najstariji imao 26 godina, a nisu imali pridružene bolest, izjavila je danas direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević. Ona je za Tanjug rekla da je situacija u bolnici veoma teška i zabrinjavajuća, navodeći […]

U Crnoj Gori od sutra na snazi nove mjere

U Crnoj Gori sutra će stupiti na snagu nove mjere u borbi protiv virusa korona koje predviđaju da nacionalna digitalna kovid potvrda bude uslov za ulazak u neke objekte. Digitalna kovid potvrda od sutra je uslav za ulazak u poslovne centre, poslovne zgrade u okviru kojih posluju više od tri privredna subjekta, te trgovine neprehrambene […]