Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Srpska i Banjaluka ponosni na najveći sportski događaj u BiH “Srpska open” (FOTO/VIDEO)

19 Mart 2023
2 min.
Dodik: Srpska i Banjaluka ponosni na najveći sportski događaj u BiH “Srpska open” (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon obilaska mjesta izgradnje teniskih terena u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci, rekao je da će sva logistika biti u funkciji 5. aprila, te da je Srpska ponosna na ovaj teniski spektakl.

– Danas sam ovdje, da kažem da će sva logistika biti u funkciji 5. aprila, što znači da ćemo moći ugostiti sve tenisere koji dolaze na pripreme sedam dana prije. Ponosni smo na najveći sportski događaj – rekao je Dodik.

Dodik u obilasku teniskih terena u Banjaluci - Foto: RTRS

Ono što je važno jeste da Banjaluka s ovim dobija zaista jedan novi sadržaj, a samim tim i Republika Srpska, naglašava Dodik, te dodaje da je ovaj sportski događaj najveći, nakon Olimpijade u BiH. 

– Sve ukupna izgradnja okolo poprima jedan sasvim novi oblik. Banjaluka dobija jednu multifunkcionalnu dvoranu, a tenis se igra na otvorenom, zato neće biti ni postavljen krov, jer su takva pravila takmičenja. Nakon ovog događaja pristupiće se izgradnji pokretnog krova. Banjaluka dobija novi sadržaj na koji možemo biti ponosni – ističe Dodik.

Izgradnja teniskih terena u Banjaluci

“Srpska open” je jedan od najvećih događaja u istoriji sporta Republike Srpske, na kojem će pored svjetskog broja jedan Novaka Đokovića čestvovati još nekoliko svjetskih poznatih tenisera.

RTRS

Povezani članci

Dodik: Skrenuo sam pažnju Ajnhorstovoj da Marfi upravlja bošnjačkom političkom strukturom

Skrenuo sam pažnju Angelini Ajnhorst, direktorici za zapadni Balkan pri Evropskoj službi za spoljne poslove, da američki ambasador u BiH Majkl Marfi upravlja bošnjačkom političkom strukturom, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji u Grčkoj učestvuje na 9. Delfi ekonomskom forumu. – Marfi je običan špekulant i licemjer. Ubrzo odlazi iz BiH i on […]

U srijedu nastavak suđenja Dodiku i Lukiću

 Nastavak suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću pred Sudom BiH biće održan u srijedu, 17. aprila. Advokat Goran Bubić, branilac predsjednika Srpske, rekao je danas Srni da očekuje nastavak suđenja 17. aprila na kojem će Tužilaštvo BiH nastaviti izvođenje svojih dokaza. “Odbrana je pripremila prijedlog svojih […]