Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Srpska i Banjaluka ponosni na najveći sportski događaj u BiH “Srpska open” (FOTO/VIDEO)

19 Mart 2023
2 min.
Dodik: Srpska i Banjaluka ponosni na najveći sportski događaj u BiH “Srpska open” (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon obilaska mjesta izgradnje teniskih terena u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci, rekao je da će sva logistika biti u funkciji 5. aprila, te da je Srpska ponosna na ovaj teniski spektakl.

– Danas sam ovdje, da kažem da će sva logistika biti u funkciji 5. aprila, što znači da ćemo moći ugostiti sve tenisere koji dolaze na pripreme sedam dana prije. Ponosni smo na najveći sportski događaj – rekao je Dodik.

Dodik u obilasku teniskih terena u Banjaluci - Foto: RTRS

Ono što je važno jeste da Banjaluka s ovim dobija zaista jedan novi sadržaj, a samim tim i Republika Srpska, naglašava Dodik, te dodaje da je ovaj sportski događaj najveći, nakon Olimpijade u BiH. 

– Sve ukupna izgradnja okolo poprima jedan sasvim novi oblik. Banjaluka dobija jednu multifunkcionalnu dvoranu, a tenis se igra na otvorenom, zato neće biti ni postavljen krov, jer su takva pravila takmičenja. Nakon ovog događaja pristupiće se izgradnji pokretnog krova. Banjaluka dobija novi sadržaj na koji možemo biti ponosni – ističe Dodik.

Izgradnja teniskih terena u Banjaluci

“Srpska open” je jedan od najvećih događaja u istoriji sporta Republike Srpske, na kojem će pored svjetskog broja jedan Novaka Đokovića čestvovati još nekoliko svjetskih poznatih tenisera.

RTRS

Povezani članci

Foča: Badnjari dobili novi krov nad glavom, čestitke i pokloni od Dodika

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas u Brodu na Drini kod Foče osmočlanu porodicu NJegoša i Tatjane Badnjar i čestitao im useljenje u novi dom, za koji je obezbijedio 100.000 KM, te ih darivao novčanim i robnim poklonima. Dodik je novinarima rekao da je lijepo kada se steknu novi prijatelji. “Mislim da sam […]

Dodik: Iza zapadnobalkanske četvorke krije se ideja o velikoj Albaniji

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je novosnovana Zapadnobalkanska četvorka zapravo “albanska četvorka” iza koje se krije stara ideja o velikoj Albaniji, te istakao da je srpski nacionalni cilj ujedinjenje Republike Srpske i Srbije. “Evo, ja sad kažem da je naš cilj ujedinjenje, a to znači da ćemo se odvojiti od BiH i […]