Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Srpski borci dokazali da su bili čuvari i branioci Republike i svog naroda

15 Septembar 2021
1 min.
Dodik: Srpski borci dokazali da su bili čuvari i branioci Republike i svog naroda

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni, povodom obilježavanja Dana poginulih i nestalih Republike Srpske, da su srpski borci sačuvali Republiku i dokazali da nisu bili agresori, već čuvari i branioci svog naroda.


“Istina može biti samo jedna, a zove se građanski rat u BiH kojem su Srbi branili svoje porodice i svoja ognjišta. Ne samo danas, već svakog dana sa dužnim poštovanjem moramo da čuvamo od zaborava svakog poginulog i nestalog srpskog borca i civila, ali i da vodimo brigu o njihovim pokoljenjima”, istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da su oni dali svoje živote za istinu, pravdu, slobodu, za Republiku Srpsku i zato je sveta dužnost i obaveza svih institucija, a posebno lokalnih zajednica da njihovim porodicama omoguće život dostojan čovjeka.

“Zahvaljujući srpskim borcima mi danas imamo svoju Republiku koja je opstala, imamo svoju teritoriju koja nam garantuje mir i stabilnost. Ne smijemo dozvoliti da njihova žrtva, junaštvo i hrabrost budu uzaludni. Nije dovoljno samo sjećanje, već moramo svi zajedno pokazati odgovornost prema porodicama poginulih i nestalih”, poručio je Dodik.

Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila danas obilježava Dan poginulih i nestalih Republike Srpske.

SRNA

Povezani članci

Obilježeno 26 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske

U Novom Gradu obilježeno je 26 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije. Odbrana zapadno-krajiških opština Novog Grada, Kostajnice i Kozarske Dubice imala je veliku ulogu u i odbrani, ali i opstanku Republike Srpske. U napadu elitnih jedinica poginulo je više od 60 civila i isto toliko pripadnika Vojeske Republike Srpske i […]

Dodik: Spasavanje savezničkih pilota – odraz veličine i snage srpskog naroda

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas u dobojskom selu Boljanić da akcija “Halijard” prije 77 godina predstavlja junački poduhvat srpskog naroda, koji je uvijek bio na strani slobode i pravde. “Ovdje smo na obilježavanju istorijskih i istinitih događaja o kojima se nije pričalo 70 godina jer tadašnji režim to nije dozvoljavao”, rekao […]