Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Srpsku niko ne može da sruši

02 April 2024
2 min.
Dodik: Srpsku niko ne može da sruši

Republiku Srpsku niko ne može da sruši, istakao je večeras predsjedik Srpske Milorad Dodik i poručio građanima da ne treba da se plaše jer rata neće biti.

“Zbog toga što smo stabilni i pokušavaju da nas ruše, ali im to neće uspjeti. Mi ratovati nećemo, ali ćemo sačuvati Republiku Srpsku i napraviti je nezavisnom državom”, rekao je Dodik u Banjaluci u obraćanju na tribini Pokreta “Odbranimo Srpsku”.

Dodik je naglasio da je čovjek mira i da će sačuvati mir u Republici Srpskoj, ali i nju i njenu stabilnost. “Nikome nećemo dati našu imovinu”, istakao je Dodik.

On je napomenuo da je republički budžet dostigao 5,6 milijardi KM, te podsjetio da je 1998. godine, kada je prvi put postao premijer Republike Srpske, iznosio 280 miliona KM.

Dodik je rekao da će ove godine prvi put biti održani izbori koje će organizovati Republička izborna komisija.

“Da li će na njih izaći Jelena Trivić, Igor Crnadak i drugi, to nas ne zanima. To će za nas biti legalni izbori, a ovi sa Zapada to i ne moraju da prihvate, jer ima ko hoće”, dodao je Dodik.

On je dodao da Republika Srpska nikada nije imala više prijatelja u svijetu, te napomenuo da u Srpsku uskoro dolazi veliki prijatelj mađarski premijer Viktor Orban.

Dodik kaže da Republika Srpska ima odlične odnose sa Srbijom koju je ojačao njen predsjednik Aleksandar Vučić.

Podsjetio je da je Republika Srpska stvorena kao država 9. januara 1992. godine sa jasnom spoznajom da srpski narod gradi sebi slobodu.

“Da je toga bilo četrdesetih godina prošlog vijeka ne bi doživjeli Jasenovac i druga stratišta. Zbog toga Srpska mora da opstane i živi kao država”, zaključio je Dodik.

Povezani članci

Dodik: Srbija da podrži Srpsku u njenim nastojanjima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razumije da osuda srpskog naroda zatvara mogućnost razvojne pozicije i istakao da će pokušati da uvjeri Vučića da Srbija podrži Srpsku u njenim nastojanjima, te da pristupi sprovođenju tužbi protiv onih koji su kršili Dejtonski mirovni sporazum. “Predsjednik Vučić radi ozbiljan posao i […]

Dodik: Srpska je moja zemlja, imam nesumnjivu podršku naroda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska njegova zemlja i da to ne treba nikoga da ljuti, da će ostati na vlasti sve dok ga narod bira i da će se ponovo kandidovati za predsjednika Srpske, a onda za srpskog člana Predsjedništva BiH. “Ostaću dok god me narod bira. Nisam spreman […]