Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Svesrpski sabor ostaće upamćen kao jedan od važnijih dana moderne srpske istorije

09 Jun 2024
1 min.
Dodik: Svesrpski sabor ostaće upamćen kao jedan od važnijih dana moderne srpske istorije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će Prvi svesrpski sabor ostati upamćen kao jedan od važnijih dana moderne srpske istorije.


Dodik je naveo da je u danu koji je važan ne samo za ovu generaciju već za mnoge generacije koje dolaze, u kome treba razumjeti da je srpski narod savladao prepereke u borbi za svoj identitet i pravo na odluku ključna riječ sloboda.

“Ključna srpska riječ našeg života i našeg postojanja je sloboda. Za slobodu kroz vijekove Srbi su dali mnogo žrtava”, istakao je Dodik u objavi na “Instagramu”.

On je dodao da su Srbi bili u neprilici da jasno i glasno iskažu svoj nacionalni i državni interes.

“Kroz deklaraciju smo donijeli stavove i zaključke i rekli da smo privrženi Dejtonskom sporazumu. Sve ćemo to činiti u miru, imamo načina, znamo da možemo. Naša ljubav i naša zaglednosta su u Srbiju i srpski narod gdje god on živio”, rekao je Dodik.

Prvi Svesrpski sabor “Jedan narod, jedan sabor” održan je juče u Beogradu, a na njemu su učestvovali predsjednici Repblike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, najviši zvaničnici Srbije i Srpske, predstavnici Srba iz regiona i velikodostojnici SPC.

SRNA

Povezani članci

Na “Boričkoj pitijadi” izabrane najbolje posne krompiruše

Za najbolju posnu pitu krompirušu na četvrtoj “Boričkoj pitijadi” održanoj danas na Borikama proglašena je pita domaćice Zorice Nedić, drugo mjesto pripalo je Braniki Džida, a treće Vasilisi Koranić, rekla je Srni predsjednik Udruženja žena “Borike” Ivana Planojević. Ona je dodala da je za naljepše dekorisanu pitu izabrana pita domaćice Milane Đerić iz Udruženja žena […]

Dodik: Komemoracija pretvorena u politički ratnohuškački miting, bestidna zloupotreba vlastitih žrtava

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je budućnost BiH, pa i dejtonske krajnje neizvjesna s obzirom na činjenicu da su Bošnjaci privatizovali BiH i misle da se zemlja može izgraditi na mržnji i neprijateljstvu prema Srbima, Srpskoj i Srbiji, odnosno prema svemu što ima prefiks srpsko. Predsjednik Srpske je naglasio da ignorisanjem Srba, […]