Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Važno građanima olakšati teret povećanja cijena

01 Oktobar 2023
2 min.
Dodik: Važno građanima olakšati teret povećanja cijena

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo što će od sutra u Srpskoj početi kampanja koja će obuhvatiti 50 proizvoda koji će građanima biti dostupni uz značajno nižu maržu, a u kojoj učestvuje 19 proizvođača, četiri distributera i 22 trgovca.


“U ovom izazovnom vremenu važno je da i dopunskim aktivnostima olakšamo građanima teret povećanja cijena”, naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da je kampanjom “Društveno odgovorni” Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, na čelu sa resornim ministrom Denisom Šulićem, prepoznata mogućnost i prilika za društveno odgovorno poslovanje u Srpskoj kao vid pomoći stanovništvu, na šta je, kako je istakao, veoma ponosan.

“Zahvalan sam svima koji su se do sada uključili u ovu društveno odgovornu kampanju i pokazali solidarnost, te izražavam očekivanje da će se akciji u narednom periodu pridružiti i drugi privredni subjekati”, napisao je Dodik na platformi “Iks”.

Predsjednik Srpske je naglasio da je spremnost da se pomogne drugima vrlina, koja ne smije biti obezvrijeđena.

“Stoga, društveni angažman svakog od 19 proizvođača, četiri distributera i 22 trgovca koji su se uključili u ovu akciju treba dodatno apostrofirati”, naveo je Dodik.

Akciju snižavanja cijena domaćih proizvoda, kao vid pomoći stanovništvu, inicirao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Mogućnost proširenja kampanje “Društveno odgovorno” dogovorena je na sastanku premijera Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača.

U fokusu ove kampanje je iskazivanje solidarnosti prema potrošačima plasiranjem proizvoda po nižim cijenama u prodajnim objektima u Srpskoj.

SRNA

Povezani članci

U Srpskoj rođeno 12 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 12 beba, sedam dječaka i pet djevojčica, potvrđeno je Srni u porodilištima. Četiri bebe rođene su u Banjaluci, tri u Istočnom Sarajevu, dvije u Doboju, a po jedna u Prijedoru, Nevesinju i Foči. U Banjaluci su rođene dvije djevojčice i dva dječaka, u Istočnom Sarajevu tri […]

Sladoje: Za Kalinovik 2023. uspješna, nastavak projekata u novoj godini

Turistički kompleks na Zelengori predviđa izgradnju vikend-naselja, hotela, motela i raznih sportsko-rekreativnih sadržaja. Ovaj projekat bi u narednoj godini trebalo da dobije izgled kako je to zamišljeno. Opština Kalinovik uspješno završava ovu godinu, svi projekti koji nisu realizovani ili su u završnoj fazi biće završeni naredne godine, uključujući i kalinovačku kuću koja je odlična mogućnost […]