Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Važno građanima olakšati teret povećanja cijena

01 Oktobar 2023
2 min.
Dodik: Važno građanima olakšati teret povećanja cijena

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo što će od sutra u Srpskoj početi kampanja koja će obuhvatiti 50 proizvoda koji će građanima biti dostupni uz značajno nižu maržu, a u kojoj učestvuje 19 proizvođača, četiri distributera i 22 trgovca.


“U ovom izazovnom vremenu važno je da i dopunskim aktivnostima olakšamo građanima teret povećanja cijena”, naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da je kampanjom “Društveno odgovorni” Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, na čelu sa resornim ministrom Denisom Šulićem, prepoznata mogućnost i prilika za društveno odgovorno poslovanje u Srpskoj kao vid pomoći stanovništvu, na šta je, kako je istakao, veoma ponosan.

“Zahvalan sam svima koji su se do sada uključili u ovu društveno odgovornu kampanju i pokazali solidarnost, te izražavam očekivanje da će se akciji u narednom periodu pridružiti i drugi privredni subjekati”, napisao je Dodik na platformi “Iks”.

Predsjednik Srpske je naglasio da je spremnost da se pomogne drugima vrlina, koja ne smije biti obezvrijeđena.

“Stoga, društveni angažman svakog od 19 proizvođača, četiri distributera i 22 trgovca koji su se uključili u ovu akciju treba dodatno apostrofirati”, naveo je Dodik.

Akciju snižavanja cijena domaćih proizvoda, kao vid pomoći stanovništvu, inicirao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Mogućnost proširenja kampanje “Društveno odgovorno” dogovorena je na sastanku premijera Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača.

U fokusu ove kampanje je iskazivanje solidarnosti prema potrošačima plasiranjem proizvoda po nižim cijenama u prodajnim objektima u Srpskoj.

SRNA

Povezani članci

Detalji stravične nesreće na “9. januaru”: BMW i Tesla smrskani, ima poginulih

Jedno lice je poginulo, a dvoje je teže povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći na auto-putu “9. januar” u mjestu Lišnja kod Prnjavora, rečeno je u Policijskoj upravi Banjaluka. U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u 23.15 časova učestvovala su vozila marke “BMV” i “tesla”, prenosi Srna. Vozači su teško povrijeđeni, a suvozač u automobilu “tesla” […]

Dodik: Srpska je spremna za učešće u razvojnim projektima sa Srbijom

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Srpska spremna i zainteresovana za učešće u razvojnim projektima sa Srbijom. “Srpska potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama vidi kao put za bolju i sigurniju budućnost Srbije, ali i Srpske, jer je riječ o istom regionu”, napisao je […]