Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Dodik zahvalio Kini na pomoći i solidarnosti

10 Jun 2021
1 min.
Dodik zahvalio Kini na pomoći i solidarnosti

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Istočnom Sarajevu sa ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Đi Pingom o nastavku uspješne saradnje sa posebnim akcentom na realizaciji zajedničkih projekata iz oblasti energetike, te izgradnji i rekonstrukciji putne infrastrukture.


Dodik je zahvalio Kini na pomoći koju je ova država pružila Republici Srpskoj i BiH u borbi protiv pandemije virusa korona i solidarnosti koju su pokazali, posebno kada je riječ o nabavci vakcina protiv kovida 19.

Na sastanku, koji je održan u sjedištu Vlade Republike Srpske, razgovarano je i o unapređenju saradnje na svim nivoima i ukazano na potrebu njegovanja dobrih prijateljskih odnosa i međusobnog povjerenja, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Kineski ambasador je naglasio da Kina ostaje pri stavu da se ne miješa u unutrašnje stvari drugih zemalja, te da je dijalog ključ za međusobno razumijevanje i napredak BiH.

SRNA

Povezani članci

Potpisan memorandum o saradnji Grada i Pravnog fakulteta

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković potpisali su danas memorandum o razumijevanju i saradnji kojim su predviđene obrazovne, stručne i istraživačke aktivnosti, kao i zajednički doprinos razvoju grada. Memorandumom je predviđeno organizovanje studentske prakse za studente ovog fakulteta u Gradskoj upravi i drugim institucijama Grada, te […]

U petak obilježavanje 10 godina od osnivanja Katedre za sinologiju

U Kulturnom centru Pale u petak, 25. juna, biće obilježeno 10 godina od osnivanja Katedre za sinologiju, najavljeno je iz dekanata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. U proteklih 10 godina Katedra za sinologiju je ostvarila izvanredne rezultate u nastavnom i naučnom procesu i međunarodnoj saradnji, a više od 140 studenata pomoću stipendija Kine otišlo […]