Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Zalagaću se za ideju srpskog svijeta (VIDEO)

22 Juli 2021
1 min.
Dodik: Zalagaću se za ideju srpskog svijeta (VIDEO)

Ideja i naziv srpski svijet je veoma primamljiv i ja ću se zalagati za tu ideju , rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Razumijem muslimane jer smatraju da sve što se dešava kod Srba smatraju da je upereno protiv njih, ali to nije tačno”, istakao je Dodik.

Prema Dodikovim riječima, ideja o srpskom svijetu pokazuje da Srbija nema nikakve teritorijalne pretenzije.

“Ideja o srpskom svijetu znači da srpska zajednica u Australiji, SAD, Novom Zelandu promoviše vrijednosti srpskog načina života i da, gdje god da se Srbi nalaze u zajednici, imaju pravo da manifestuju te vrijednosti i da ih nazovu jedinstvenim oblikom koji se zove srpski svijet”, dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, to podrazumijeva pravoslavnu vjeru, srpski jezik, srpske škole, srpska kulturno-umjetnička društva, kao i izučavanje istorije Srba.

RTRS

Povezani članci

Poginula dva lovca, aktivirali minu

Velika tragedija dogodila se jutros u Krivaji kod Zavidovića kada su smrtno stradala dva lovca, javlja “Avaz”. Ovu informaciju potvrdili su pomenutom portalu iz zeničke policije. “Došlo je do tragedije. Dva lovca koji su bili u lovu su smrtno stradali. Tužilac je na licu mjesta, obavlja se uviđaj. Još nemamo detaljnije informacije”, kažu iz policije. Kako se […]

Od danas aktivan humanitarni broj za Ivanu Bjelogrlić

Pozivom humanitarnog broja 1403 od danas do kraja mjeseca, u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, može se darovati jedna konvertibilna marka za liječenje Ivane Bjelogrlić. Za nastavak liječenja petogodišnje Ivane Bjelogrlić potrebno je oko 50.000 evra. U proteklom periodu organizovano je više akcija za pomoć Ivani. Ivana Bjelogrlić rođena je kao potpuno zdrava beba, […]