Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Znatan ekonomski rast u Srpskoj

13 Oktobar 2021
1 min.
Dodik: Znatan ekonomski rast u Srpskoj

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su svi makroekonomski pokazatelji Republike Srpske u porastu, te da o tome govori i činjenica da je BDP u drugom kvartalu ove godine 10,2 odsto.


“To govori da se krećemo dobrim putem i da je ekonomsko stanje stabilno”, rekao je Dodik.

On je za RTRS istakao da ne može vjerovati da opozicioni lideri ne vide šta je sve pozitivno urađeno na planu infrastrukture i slično u Srpskoj.

“Imamo najbolje pokazatelje. Ovdje je 80 odsto pokrivenost uvoza izvozom, iako je bila 34 odsto kada smo mi došli na vlast. Uspostavili smo sistem koji je davao rezultat i kada smo došli na vlast 2005. godine ukušpni BDP je bio 4,2 milijarde KM. Danas je viši od 12 milijardi KM”, naveo je Dodik.

On je ponovio da će Republika Srpska održati svoj energetski sektor stabilnim, te da neće biti poskupljenja struje iako se to desilo u Evropi.

Dodik je rekao da Srpska ima najviše zaposlenih u svojoj istoriji – 275,358 lica, te da Republika ostaje u sferi niskozaduženih zemalja.

SRNA

Povezani članci

Šeranić: Vakcinacija buster dozom na osnovu naučnih saznanja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je na bazi naučnih saznanja i preporuka organizovan sistem vakcinacije buster dozom u Srpskoj. Šeranić je podsjetio da je u Republici Srpskoj počela vakcinacija buster dozom, te da je fokus stavljen na najugroženije kategorije stanovništva. “Čekali smo da dođemo do određenih naučnih preporuka […]

Radar pored škole dnevno uhvati 300 vozača

 Da je na putevima u Srpskoj i dalje veliki broj onih koji ne popuštaju papučicu gasa potvrđuje podatak da je deset novih stacionarnih radara u Banjaluci “ulovilo” više od 40.500 bahatih vozača, od čega je čak četvrtina projurila pored osnovne škole. Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS, devet stacionarnih radara u Banjaluci, koji su […]