Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Doktori iz Bolnice “Srbija” Biljana Tuševljak i Gordana Jokić na Konferenciji srpske medicinske dijaspore

10 Jun 2024
1 min.
Doktori iz Bolnice “Srbija” Biljana Tuševljak i Gordana Jokić na Konferenciji srpske medicinske dijaspore

Doktori Bolnice “Srbija”, specijalista interne medicine/reumatolog Biljana Tuševljak i specijalista interne medicine/kardiolog Gordana Jokić bile su učesnice 14. Konferencije srpske medicinske dijaspore koja je održana u Beogradu od šestog do osmog juna.

Tuševljak i Jokić članice su Udruženja Srpskog kraljevskog društva koje ih je pozvalo da bude učesnice ovogodišnje konferencije.

Tradicionalna Konferencija srpske medicinske dijaspore se ove godine organizuje po 14. put pod pokroviteljstvom kraljevskog para Srbije prestolonasljednika Aleksandra i princeze Katarine, a sa ciljem da poveže ljekare u Srbiji sa kolegama iz inostranstva, kako našom dijasporom tako i eminentnim stranim stručnjacima.

Polazeći od činjenice da je medicina nauka u kojoj se gotovo svakodnevno ostvaruju nova dostignuća, gdje razmjena znanja i iskustava u svakoj oblasti zdravstvene zaštite imaju veliki značaj, ova tradicionalna Konferencija još jednom je omogućila ljekarima iz Srbije i dijaspore da stvaraju i unapređuju profesionalne odnose i dijele svoje znanje sa kolegama.

Okupljanje ljekara i eksperata iz različitih oblasti medicine omogućava stalno unapređenje saradnje, stručnosti i profesionalnog rada zdravstvenih radnika u Srbiji i Republici Srpskoj, a time i cijelokupnih zdravstvenih sistema naše zemlje, saopšteno je iz Bolnice “Srbija”.

Povezani članci

Ćosović: Istočna Ilidža – opština propuštenih prilika

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Vladimir Ćosović izjavio je za Srnu da se uprkos brojnim mogućnostima ova opština pod trenutnom upravom pretvorila u primjer propuštenih prilika i promašenih politika. “Opština Istočna Ilidža po svim ekonomskim parametrima i potencijalu trebalo je da bude jedan od glavnih motora razvoja Istočnog Sarajeva i Republike […]

Vidovdanski humanitarni bazar za Srbe sa Kosmeta

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” u saradnji sa “Malim istraživačima” iz Istočnog Novog Sarajeva organizovaće danas u Istočnom Sarajevu vidovdanski humanitarni bazar za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji. Domaćini “Bazara iz bloka” biće djeca iz Istočnog Sarajeva i njihovi vršnjaci iz mjesta Novo Brdo sa Kosova i Metohije. “Na bazaru ćete imati priliku da […]