Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Doktori iz Bolnice “Srbija” Biljana Tuševljak i Gordana Jokić na Konferenciji srpske medicinske dijaspore

10 Jun 2024
1 min.
Doktori iz Bolnice “Srbija” Biljana Tuševljak i Gordana Jokić na Konferenciji srpske medicinske dijaspore

Doktori Bolnice “Srbija”, specijalista interne medicine/reumatolog Biljana Tuševljak i specijalista interne medicine/kardiolog Gordana Jokić bile su učesnice 14. Konferencije srpske medicinske dijaspore koja je održana u Beogradu od šestog do osmog juna.

Tuševljak i Jokić članice su Udruženja Srpskog kraljevskog društva koje ih je pozvalo da bude učesnice ovogodišnje konferencije.

Tradicionalna Konferencija srpske medicinske dijaspore se ove godine organizuje po 14. put pod pokroviteljstvom kraljevskog para Srbije prestolonasljednika Aleksandra i princeze Katarine, a sa ciljem da poveže ljekare u Srbiji sa kolegama iz inostranstva, kako našom dijasporom tako i eminentnim stranim stručnjacima.

Polazeći od činjenice da je medicina nauka u kojoj se gotovo svakodnevno ostvaruju nova dostignuća, gdje razmjena znanja i iskustava u svakoj oblasti zdravstvene zaštite imaju veliki značaj, ova tradicionalna Konferencija još jednom je omogućila ljekarima iz Srbije i dijaspore da stvaraju i unapređuju profesionalne odnose i dijele svoje znanje sa kolegama.

Okupljanje ljekara i eksperata iz različitih oblasti medicine omogućava stalno unapređenje saradnje, stručnosti i profesionalnog rada zdravstvenih radnika u Srbiji i Republici Srpskoj, a time i cijelokupnih zdravstvenih sistema naše zemlje, saopšteno je iz Bolnice “Srbija”.

Povezani članci

Vatrogasci spasili muškarca koji je pao sa litice u provaliju kod Han Pijeska

Pripadnici Vatrogasne jedinice Han Pijesak uspjeli su prethodne noći spasiti muškarca P.L. (57) koji je pao sa litice u selu Mrkov kod Han Pijeska, rekli su Srni u Vatrogasnoj jedinici. Starješina Vatrogasne jedinice Bogdan Jovanović naglasio je da je ovo lice, čuvajući ovce u blizini sela Mrkov, najvjerovatnije palo sa litice u provaliju duboku četiri-pet […]

Hram Sabora Svetog Arhangela Gvrila sčpomenik rađanja Srpske i biser Pala

Hram predstavlja spomenik rađanja Republike Srpske jer je na Palama rođena Srpska, ali i zavjetnu crkvu za sve one ljude koji su dali živote, dijelove tijela i koji su morali da napuste svoja vjekovna ognjišta i dođu u ovaj grad. Mladi dolaze u hram, traže duhovnu podršku, traže Boga i to je posebno važno. Završetak […]