Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

DRAMA NA NEBU: Pilotu pozlilo, putnik preuzeo komande aviona (VIDEO)

11 Maj 2022
2 min.
DRAMA NA NEBU: Pilotu pozlilo, putnik preuzeo komande aviona (VIDEO)

Putnik bez iskustva u letenju bezbedno je prizemljio privatni avion na aerodrom u Floridi u utorak popodne, 10. maja jer pilot to nije bio u stanju da upravlja letelicom.

Putnik se u jednom trenutku može čuti kako kaže kontroli vazdušnog saobraćaja da ne zna kako da upravlja avionom, prema audio zapisu LiveATC.net do kojeg je Si-En-En došao.

– Imam ozbiljnu situaciju ovde – rekao je neidentifikovani putnik u audio snimku.

– Pilot je konfuzan, a ja nemam pojma kako da upravljam avionom.

Tada je kontrolor letenja počeo putniku da daje uputstva o sletanju aviona, prema audio snimku. Putnik je na kraju prizemljio avion na međunarodni aerodrom Palm Bič na Floridi.

– Pokušajte da držite krila u nivou i vidite da li možete da počnete da se spuštate. Na komandama gurnite napred i spuštajte se veoma sporo – može se čuti kako kontrolor letenja govori čoveku.

Pokušajte da pratite obalu bilo na sever ili jug. Pokušavamo da vas lociramo.

Na audio zapisu se može čuti još jedan kontrolor vazdušnog saobraćaja kako govori drugim avionima šta se dogodilo.

– Upravo ste bili svedoci kako je nekoliko putnika prizemljilo taj avion – može se čuti operater tornja kako govori pilotu Amerikan erlajnsa koji čeka da poleti za Šarlot u Severnoj Karolini.

– Rekli ste da su putnici prizemljili avion? – upitao je pilot Amerikan erlajnsa.

– O, moj Bože. Sjajan posao – rekao je.

Dve osobe bile su u jednomotornoj Cesni 208 kada je pilot imao “mogući zdravstveni problem”, navodi se u saopštenju Federalne uprave za vazduhoplovstvo. Istraga je u toku.

Novosti

Povezani članci

Ljubinka Milinčić: Izvršeno Putinovo naređenje – ni muva nije proletela

U novom izdanju autorske emisije Ljubinka Milinčić „Moj pogled na Rusiju“ saznaćete zašto Azovstalj nije Staljingrad, kako izgleda svetski poredak 60 godina posle Kubanske krize i može li Bajden da okrene Indiju protiv Rusije. Izvršeno Putinovo naređenje – ni muva nije proletela Predaja nacista i ukrajinske vojske koji su se mesecima krili u Azovstalju nije […]

Na bazen se, ipak, ne može u “burkiniju”

Administrativni sud Francuske suspendovao je odluku grada Grenobla da se osobama u “burkiniju” dozvoli ulazak na državne bazene, piše francuski portal “RFI”. Sudije su saopštile da odluka opštinskog suda u Grenobu od 16. maja kojim se dozvoljavaju sve vrste kupaćih kostima, uključujući i toples, samim tim i “burkini” narušava princip sekularizma i neutralnosti javnih službi. […]