Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dva mjeseca peglali karticu za gorivo: Oštetili firmu za 25.000 maraka, sada im prijeti 10 godina zatvora

20 Jun 2024
1 min.
Dva mjeseca peglali karticu za gorivo: Oštetili firmu za 25.000 maraka, sada im prijeti 10 godina zatvora

Policija je uhapsila dvojicu Banjalučana zbog sumnje da su počinili tešku krađu.

Osumnjičeni S.R. i M.K. su u martu i aprilu ove godine neovlašteno koristili karticu za točenje goriva privrednog društva na benzinskim pumpama u Banjaluci i pričinili materijalnu štetu od oko 25.000 maraka.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da su tokom pretresa stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

– Nad S.R. i M.K. je izvršena kriminalistička obrada, a o svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu- saopšteno je iz PU Banjaluka.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske krivično djelo teška krađa kažnjava se zatvorom. Teška krađa kojom je pričinjena materijalna šteta veća od 10.000 maraka zaprijećena je kazna od dvije do maksimalno 10 godina zatvora.

Srpskainfo

Povezani članci

U Srpskoj rođena 21 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođena je 21 beba, 10 djevojčica i 11 dječaka. U Banjaluci je rođeno osam beba, u Gradišci tri, u Bijeljini, Prijedoru, Zvorniku i Istočnom Sarajevu po dvije, a u Foči i Nevesinju po jedna beba, rečeno je Srni u porodilištima u ovim lokalnim zajednicama. Tri djevojčice i pet […]

Dodik nastavlja posjetu Kazanju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nastavlja posjetu Kazanju, prijestonici Tatarstana, gdje će prisustvovati do sada najvećem Samitu šefova država BRIKS-a. Republika Srpska pozvana je na Samit u ruskom Kazanju kao posmatrač. Dodik je ranije rekao da će se na predstojećem Samitu, koji će biti održan od 22. do 24. oktobra, sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom […]