Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dva mjeseca peglali karticu za gorivo: Oštetili firmu za 25.000 maraka, sada im prijeti 10 godina zatvora

20 Jun 2024
1 min.
Dva mjeseca peglali karticu za gorivo: Oštetili firmu za 25.000 maraka, sada im prijeti 10 godina zatvora

Policija je uhapsila dvojicu Banjalučana zbog sumnje da su počinili tešku krađu.

Osumnjičeni S.R. i M.K. su u martu i aprilu ove godine neovlašteno koristili karticu za točenje goriva privrednog društva na benzinskim pumpama u Banjaluci i pričinili materijalnu štetu od oko 25.000 maraka.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da su tokom pretresa stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

– Nad S.R. i M.K. je izvršena kriminalistička obrada, a o svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu- saopšteno je iz PU Banjaluka.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske krivično djelo teška krađa kažnjava se zatvorom. Teška krađa kojom je pričinjena materijalna šteta veća od 10.000 maraka zaprijećena je kazna od dvije do maksimalno 10 godina zatvora.

Srpskainfo

Povezani članci

Košarac: Zgrožen sam lažima Heleza; Dosljedno sprovodimo politiku Srpske

Zgrožen sam lažima koje je ministar odbrane Zukan Helez danas izrekao u Srebrenici o tome kako bi srpski ministri u SM BiH “rado podržali proglašenje 11. jula danom žalosti u BiH, ali da to ne smiju uraditi”, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac. – Ovako monstruoznom laži Helez je prevazišao sam sebe. Ne […]

Kostrešević imenovan za direktora Policije Srpske

Vlada Republike Srpske imenovala je danas Sinišu Kostreševića za direktora Policije Republike Srpske, potvrđeno je Srni u Vladi. Vlada je Kostreševića imenovala na mandat od četiri godine, a prethodno je Nezavisni odbor za izbor direktora policije jednoglasno Vladi predložio Kostreševića. Novi mandat Kostreševića počeće od 31. jula, potvrđeno je Srni u MUP-u. Direktora i zamjenika […]