Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Dva smrtna slučaja povezana sa zemljotresom

23 Novembar 2022
1 min.
Dva smrtna slučaja povezana sa zemljotresom

Najmanje dvoje ljudi preminulo je u bolnici nakon infarkta izazvanog panikom zbog zemljotresa na zapadu Turske, javili su turski mediji.

List “Džumhurijet” objavio je da su muškarac stat 48 godina i žena stara 63 godine hospitalizovani u Duzdžeu, gradu koji je od epicentra zemljotresa udaljen 14 kilometara. Evropsko-mediteranski seizmološki centar saopštio je ranije da se zemljotres magnitude šest stepeni po Rihterovoj skali dogodio noćas na zapadu Turske.

Epicentar je registrovan jugozapadno od Duzdžea, na dubini od sedam kilometara. Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu izjavio je da je povrijeđeno 50 ljudi, te da je 33 već pušteno iz bolnica.

Tanjug

Povezani članci

Peskov: Mobilizacija je završena

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da nema novih informacija o mobilizaciji u Rusiji, jer je ona već završena. “Nema informacija o tome, svi znate da je predsjednik to proglasio završenim”, rekao je Peskov novinarima. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da je djelimična mobilizacija, proglašena 21. septembra, bila podstaknuta potrebom da se […]

Slijedi eksplozivan rast cijene goriva

Uvođenje ograničenja cijena ruske nafte dovešće do eksplozivnog rasta cijena goriva širom svijeta, izjavio je danas prvi zamjenik predsjednika Komiteta za ekonomsku politiku Savjeta Federacije Rusije Ivan Abramov, prenosi Srna. “Posljedice takve odluke su očigledne – doći će do rasta potražnje, poremećaja lanaca snabdijevanja i eksplozivnog rasta cijena goriva širom svijeta”, rekao je Abramov za […]