Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Edukacija birača iz inostranstva za lokalne izbore

24 Jun 2024
1 min.
Edukacija birača iz inostranstva za lokalne izbore

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je da provodi edukacije za birače koji privremeno žive u inostranstvu za predstojeće lokalne izbore.


Formirana je Radna grupa za informisanje i pripremu organizaciono-tehničkih aspekata za birače iz inostranstva, imajući u vidu složenost poslova u vezi sa sprovođenjem ovogodišnjih izbora.

Radnu grupu čine predstavnici Komisije i Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara, saopšeno je iz CIK-a.

Državljani BiH koji se trenutno nalaze izvan zemlje mogu ostvariti svoje biračko pravo putem pošte ili u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH.

Rok za registraciju birača izvan BiH ističe 23. jula.

SRNA

Povezani članci

Poznati detalji ubistva na Igmanu: Poznanika ubio zbog psa

Na putu prema Igmanu sinoć je ubijen Armin Kahvić (33), saznaje portal “Avaza”, a policijski službenici MUP-a KS sinoć su uhapsili muškarca A.M. (25) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo. Prema informacijama ovog medija, njih dvojica su bili prijatelji, ali su se posvađali. Navodno je A.M. šetao psa, kada je naišao Kahvić u […]

Na Ilidži uhapšen muškarac zbog ubistva

 Policija je u sarajevskoj opštini Ilidža uhapisla muškarca čiji su inicijali A.M. /25/ osumnjičenog za ubistvo, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. Nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu. Zavod za hitnu medicinsku pomoć obavijestio je juče oko 18.00 časova Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je u […]