Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Edukacija birača iz inostranstva za lokalne izbore

24 Jun 2024
1 min.
Edukacija birača iz inostranstva za lokalne izbore

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je da provodi edukacije za birače koji privremeno žive u inostranstvu za predstojeće lokalne izbore.


Formirana je Radna grupa za informisanje i pripremu organizaciono-tehničkih aspekata za birače iz inostranstva, imajući u vidu složenost poslova u vezi sa sprovođenjem ovogodišnjih izbora.

Radnu grupu čine predstavnici Komisije i Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara, saopšeno je iz CIK-a.

Državljani BiH koji se trenutno nalaze izvan zemlje mogu ostvariti svoje biračko pravo putem pošte ili u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH.

Rok za registraciju birača izvan BiH ističe 23. jula.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Zgrožen sam lažima Heleza; Dosljedno sprovodimo politiku Srpske

Zgrožen sam lažima koje je ministar odbrane Zukan Helez danas izrekao u Srebrenici o tome kako bi srpski ministri u SM BiH “rado podržali proglašenje 11. jula danom žalosti u BiH, ali da to ne smiju uraditi”, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac. – Ovako monstruoznom laži Helez je prevazišao sam sebe. Ne […]

Tadić o odluci Ustravnog suda BiH: Spremni su da zapale i svoju kuću, samo da gori kuća Republike Srpske

Pravnik Ognjen Tadić rekao je da odluke krnjeg Ustavnog suda BiH o neustavnosti odluke Vlade Srpske o prodaji nepokretnosti na Jahorini i Vlade FBiH o promjeni namjene šumskog zemljišta, pokazuju da su politički faktori iz FBiH spremni i svoju kuću da zapale samo da gori kuća Republike Srpske. “Predmetne odluke nisu sporne samo sa stanovišta […]