Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Eksperti preporučili “fajzerovu” vakcinu za djecu

27 Oktobar 2021
1 min.
Eksperti preporučili “fajzerovu” vakcinu za djecu

Ekspertski panel glasanjem je ubjedljivo podržao preporuku američkoj Federalnoj agenciji za hranu i lijekove /FDA/ da odobri upotrebu vakcine protiv kovida 19 kompanija “Fajzer” i “Biontek” za djecu uzrasta od pet do jedanaest godina.


Panel je ocijenio da koristi od vakcine nadmašuju rizike.

Odobrenje vakcine za ovu starosnu grupu bio bi važan regulatorni korak ka imunizaciji 28 miliona djece u SAD, od kojih se većina vratila u škole ili predškolske ustanove na redovnu nastavu.

Vakcina bi mogla da bude odobrena za ovu mladu starosnu grupu već sljedeće sedmice.

FDA nije obavezna da uvaži preporuku ekspertskog panela, ali to obično čini.

Ukoliko FDA odobri upotrebu vakcine, sljedeće sedmice će se sastati savjetodavni panel američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti radi donošenja odluke preporuci za upotrebe vakcine.

Konačnu odluku donosi direktor Centra.

SRNA

Povezani članci

U Orenburskoj oblasti evakuisano 7.700 ljudi, potpoljeno 12.800 kuća

Broj evakuisanih u Orenburskoj oblasti nakon pucanja brane dostigao je 7.700, do sada je potopljeno 12.800 kuća i 14.900 parcela, saopšteno je iz pres službe regionalne vlade. Od ukupnog broja evakuisanih 1.707 su djeca, prenosi Tas. U privremeni smještaj evakuisano je 1.513 ljudi, od kojih 262 djece. Ostali su smješteni kod rodbine. Na bezbjedno je […]

Smetaju vam smetaju buka i mirisi sela? Ostanite u gradu: Usvojen zakon koji štiti seljane od tužbi

Francuski parlament usvojio je novi zakon po kome će svako ko razmišlja da se preseli na francusko selo, a ne želi da ga budi kukurikanje pijetla, krave koje muču, zvuk traktora ili miris štale, od sada morati da se preseli ili da prihvati da je došao da živi na selu. Donošenjem tog zakona parlament želeo […]