Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Epidemiološka situacija u Sokocu za sada zadovoljavajuća

16 Septembar 2021
2 min.
Epidemiološka situacija u Sokocu za sada zadovoljavajuća

Epidemiološka situacija na području opštine Sokolac za sada je zadovoljavajuća, iako se bilježi porast broja pacijenata koji se javljaju u Dom zdravlja “Dr LJubomir Ćeranić” sa akutnim respiratornim infekcijama, kao i znatan procenat pozitivnih na virus korona od broja testiranih, rekla je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Adrijana Stanar.


Stanareva je navela da je od 20 testiranih na području ove opštine 14. septembra virus korona potvrđen kod njih devet.

Ona je rekla da su na Sokocu do sada vakcinisana ukupno 2.462 lica, a revakcinisana 1.973, te dodala da ova ustanova raspolaže vakcinama “sinofarm”, “sinovak”, “fajzer” i “sputnjik ve”.

“Zadovoljna sam odzivom stanovništva na imunizaciju jer je više od 30 odsto stanovništva naše opštine vakcinisano, a kada završimo revakcinaciju 170 lica drugom dozom `sputnjika ve` biće više od 2.000 lica kompletno vakcinisano”, istakla je Stanareva.

Ona je napomenula da je Dom zdravlja Sokolac dobio 170 doza druge komponente vakcine “sputnjik ve” i na revakcinaciju će pozvati lica koja su prije nepuna tri mjeseca primila prvu dozu.

“Kontinuirano sprovodimo imunizaciju u Domu zdravlja. Juče je vakcinisano 19 lica. Svakodnevno timovi porodične medicine mogu da zakažu termine za zainteresovane pacijente”, istakla je Stanareva.

Prema instrukcijama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dom zdravlja je uputio dopise javnim preduzećima i svim poslovnim subjektima na području opštine Sokolac za prijavu zaposlenih za imunizaciju, te da se izjasne koliko je zainteresovanih i koju vakcinu bi željeli kako bi vakcinacija bila realizovana u što kraćem roku.

Stanareva je napomenula da je ova ustanova dobila instrukcije da mogu vakcinisati djecu stariju od 12 godina vakcinom “fajzer”, te da se roditelji zainteresovanih mogu prijaviti nadležnom porodičnom timu radi organizovanja imunizacije.

Kolektivu sokolačkog Doma zdravlja “Dr LJubomir Ćeranić” dodijeljena je Zlatna plaketa grada Istočno Sarajevo za ovu godinu za doprinos u borbi protiv virusa korona i biće uručena večeras direktoru ove ustanove Adrijani Stanar na svečanoj akademiji u Istočnom Sarajevu povodom Dana i slave grada – Svetog Petra Dabrobosanskog.

SRNA

Povezani članci

U Trnovu održana manifestacija “U susret Svetoj Petki” (FOTO)

U Centru za kulturu Trnovo sinoć je održana manifestacija “U susret Svetoj Petki” , koja se tradicionalno održava već deset godina. Organizator manifestacije je Narodna biblioteka Trnovo u saradnji sa Centrom za kulturu, JU OŠ “Sveti Sava” i Opštinom Trnovo. Najmlađi sugrađani su pripremili prigodan program zajedno sa svojom nastavnicom Enom Jelisić.

PU Istočno Sarajevo: Utvrđuje se uzrok požara u Hilandarskoj ulici

 Policijski službenici jutros će u prisustvu sudskog vještaka izvršiti uviđaj kako bi utvrdili tačan uzrok požara u stambenoj zgradi u Hilandarskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu. Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo juče je prijavljeno da gori stan u Hilandarskoj ulici. Pripadnici Vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo ugasili su požar, a povrijeđenih lica nije bilo, saopšteno je […]