Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Erdogan: Nastaviću razgovore sa Putinom

11 Septembar 2023
1 min.
Erdogan: Nastaviću razgovore sa Putinom

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će nastaviti razgovore sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i da će od njega zatražiti da poveća isporuke žita zemljama kojima je pomoć neophodna.


“Za sada smo zadovoljni Putinovim prijedlogom za isporuku milion tona žita i zatražićemo od njega da poveća ovu količinu”, rekao je Erdogan.

Prema njegovim riječima, Ankara pokušava i da riješi pitanja sa platnim sistemom i osiguranjem za izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i izrazio je nadu da će biti pozitivnih rezultata.

On je istakao da zapadne države koje, dok poštuju napore Turske, moraju i same da učine sve i ispune svoja obećanja data prema Inicijativi za izvoz ukrajinskih žitarica iz luka u Crnom moru. Erdogan je dodao da je neprihvatljiv neosnovan stav prema izvozu ruskog đubriva.

Prepreke u isporukama ruskog đubriva na svjetsko tržište bile su jedan od razloga za odluku Moskve da prestane da učestvuje u Inicijativi za izvoz ukrajinskog žita iz luka u Crnom moru.

SRNA

Povezani članci

Pokretne stepenice dječaku otkinule prste

Četvorogodišnjem dječaku otkinuli su prsti na nogama kada je njegova čizma ostala zarobljena u pokretnim stepenicama nakon što je gledao novogodišnju paradu. Cipela mališana se zaglavila između stepenice i bočne strane pokretnih stepenica na stanici London Bridž oko 19 časova. Njegova uspaničena mama se borila da pronađe kočnicu za slučaj nužde, a njegov tata je […]

Prvi pretres u istrazi za opoziv Bajdena, u fokusu biznis njegovog sina

Predstavnički dom američkog Kongresa predvođen republikancima održao je danas prvo saslušanje u istrazi za opoziv demokratskog predsednika Džozefa Bajdena, manje od tri dana prije nego što će se vlada djelimično zatvoriti ukoliko ne bude postignut dogovor dvije stranke o budžetu. Republikanci, koji vode istragu o opozivu Bajdena, iznijeli su detalje stranih isplata članovima njegove porodice, […]