Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Erdogan: Nastaviću razgovore sa Putinom

11 Septembar 2023
1 min.
Erdogan: Nastaviću razgovore sa Putinom

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će nastaviti razgovore sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i da će od njega zatražiti da poveća isporuke žita zemljama kojima je pomoć neophodna.


“Za sada smo zadovoljni Putinovim prijedlogom za isporuku milion tona žita i zatražićemo od njega da poveća ovu količinu”, rekao je Erdogan.

Prema njegovim riječima, Ankara pokušava i da riješi pitanja sa platnim sistemom i osiguranjem za izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i izrazio je nadu da će biti pozitivnih rezultata.

On je istakao da zapadne države koje, dok poštuju napore Turske, moraju i same da učine sve i ispune svoja obećanja data prema Inicijativi za izvoz ukrajinskih žitarica iz luka u Crnom moru. Erdogan je dodao da je neprihvatljiv neosnovan stav prema izvozu ruskog đubriva.

Prepreke u isporukama ruskog đubriva na svjetsko tržište bile su jedan od razloga za odluku Moskve da prestane da učestvuje u Inicijativi za izvoz ukrajinskog žita iz luka u Crnom moru.

SRNA

Povezani članci

Tramp prekinuo skup u Filadelfiji i počeo da pušta muziku (VIDEO)

Predizborni skup republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima u SAD Donalda Trampa u predgrađu Filadelfije spontano se pretvorio u koncert, jer je bivši predsjednik prestao da odgovara na pitanja kada mu je rečeno da je dvoje ljudi u publici zatražilo pomoć ljekara, i preuzeo ulogu di-džeja. Moderatorka skupa je bila guvernerka Južne Dakote, Kristi Noem, koja […]

Iz Libana ispaljeno 50 raketa na Izrael, Hezbolah preuzeo odgovornost

Izraelska vojska je saopštila da je tokom noći iz Libana ispaljeno oko 50 raketa na grad Safed i okolinu, a Hezbolah je preuzeo odgovornost za ovaj napad. U saopštenju se navodi da su izraelske trupe presrele veliki broj projektila u toj oblasti, a u ovom trenutku nema izvještaja o povrijeđenima ili šteti, prenosi Tajms of […]