Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Erdogan: Nastaviću razgovore sa Putinom

11 Septembar 2023
1 min.
Erdogan: Nastaviću razgovore sa Putinom

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će nastaviti razgovore sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i da će od njega zatražiti da poveća isporuke žita zemljama kojima je pomoć neophodna.


“Za sada smo zadovoljni Putinovim prijedlogom za isporuku milion tona žita i zatražićemo od njega da poveća ovu količinu”, rekao je Erdogan.

Prema njegovim riječima, Ankara pokušava i da riješi pitanja sa platnim sistemom i osiguranjem za izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i izrazio je nadu da će biti pozitivnih rezultata.

On je istakao da zapadne države koje, dok poštuju napore Turske, moraju i same da učine sve i ispune svoja obećanja data prema Inicijativi za izvoz ukrajinskih žitarica iz luka u Crnom moru. Erdogan je dodao da je neprihvatljiv neosnovan stav prema izvozu ruskog đubriva.

Prepreke u isporukama ruskog đubriva na svjetsko tržište bile su jedan od razloga za odluku Moskve da prestane da učestvuje u Inicijativi za izvoz ukrajinskog žita iz luka u Crnom moru.

SRNA

Povezani članci

Samostrelom ubijene žena i kćerke poznatog novinara!

Tri žene ubijene su sinoć u britanskom gradu Hertfordširu, a policija je objavila da je za njihovo ubistvo osumnjičen dvadesetšestogodišnji Kajl Kliford, koji se nalazi u bjekstvu. Britanski mediji pišu da je Kliford samostrelom ubio suprugu i dvije ćerke poznatog sportskog komentatora Bi-Bi-Sija Džona Hanta. Hant je sinoć zatekao suprugu Kerol i dvije ćerke sa teškim povredama u svom […]

Medvedev: Radikalna promjena vlasti u Krijevu može da podstakne pregovore

Radikalna promjena vlasti u Kijevu mogla bi da podstakne razgovore o rješavanju situacije u Ukrajini, istakao je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev. On je u objavi na “Telegramu” procijenio šta bi moglo da se desi ako Kijev prihvati uslove Rusije koje je predstavio ruski predsjednik Vladimir Putin, a koji uključuju potrebu prihvatanja ishoda […]