Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Erdogan: Zapad nas neće uvući u rat protiv Rusije dok sam ja na vlasti

30 Mart 2023
1 min.
Erdogan: Zapad nas neće uvući u rat protiv Rusije dok sam ja na vlasti

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da postoji mogućnost da ruski predsjednik Vladimir Putin posjeti Tursku 27. aprila i da Zapad neće uvući njegovu državu u rat protiv Rusije dok je on na vlasti.

Kako je istakao, Putin će učestvovati na svečanosti punjenja goriva u nuklearnu elektranu “Akuju”.

– Projekat izgradnje nuklearne elektrane “Akuju” se uspješno realizuje. Postoji mogućnost da gospodin Putin dođe u Tursku na ceremoniju, 27. marta. Možda ćemo zajedno učestvovati u njoj u onlajn formatu – objasnio je turski lider u intervjuu televiziji Haber.

On je istakao da Turska neće dozvoliti da je Zapad uvuče u rat protiv Rusije.

– Da nije bilo naših napora u protekle dve godine, “zapadni klub” bi uvukao Tursku u rat protiv Rusije. Dok smo ovdje (na vlasti), nećemo to dozvoliti – naglasio je turski predsjednik.

– Naša namera je da ozbiljno uložimo napore i odigramo ulogu posrednika između Ruske Federacije i Ukrajine, kako bi oni na kraju imali uspjeha – rekao je Erdogan.

Predsjednički i parlamentarni izbori u Turskoj zakazani su za 14. maj.

Sputnjik

Povezani članci

Američki dron kojim je upravljala vještačka inteligencija ubio operatera tokom simulacije

U simuliranom testu koji je organizovala američka vojska, dron vazduhoplovnih snaga SAD pod kontrolom vještačke inteligencije ubio je operatera kako bi ga spriječio da se mješa u napore da postigne misiju, rekao je zvaničnik prošlog mjeseca. Vještačka inteligencija (AI) koristila je “veoma neočekivane strategije da postigne svoj cilj” u simuliranom testu, izjavio je pukovnik Taker […]

Orban: Nikada nećemo ratovati protiv Rusije

Mađarska pod trenutnom vladom nikada neće ratovati protiv Rusije, niti će dozvoliti da bude uvučena u ukrajinski sukob, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban. On je tokom gostovanja na radio-stanici “Kosut” komentarisao nedavnu izjavu gradonačelnika Budimpešte Gergeja Koračonja, koji je rekao da je “Mađarska već u ratu sa Rusijom”. “Ako neko govori takve stvari i […]