Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Erdogan: Zapad nas neće uvući u rat protiv Rusije dok sam ja na vlasti

30 Mart 2023
1 min.
Erdogan: Zapad nas neće uvući u rat protiv Rusije dok sam ja na vlasti

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da postoji mogućnost da ruski predsjednik Vladimir Putin posjeti Tursku 27. aprila i da Zapad neće uvući njegovu državu u rat protiv Rusije dok je on na vlasti.

Kako je istakao, Putin će učestvovati na svečanosti punjenja goriva u nuklearnu elektranu “Akuju”.

– Projekat izgradnje nuklearne elektrane “Akuju” se uspješno realizuje. Postoji mogućnost da gospodin Putin dođe u Tursku na ceremoniju, 27. marta. Možda ćemo zajedno učestvovati u njoj u onlajn formatu – objasnio je turski lider u intervjuu televiziji Haber.

On je istakao da Turska neće dozvoliti da je Zapad uvuče u rat protiv Rusije.

– Da nije bilo naših napora u protekle dve godine, “zapadni klub” bi uvukao Tursku u rat protiv Rusije. Dok smo ovdje (na vlasti), nećemo to dozvoliti – naglasio je turski predsjednik.

– Naša namera je da ozbiljno uložimo napore i odigramo ulogu posrednika između Ruske Federacije i Ukrajine, kako bi oni na kraju imali uspjeha – rekao je Erdogan.

Predsjednički i parlamentarni izbori u Turskoj zakazani su za 14. maj.

Sputnjik

Povezani članci

Tramp razvio mirovni plan za Ukrajinu

Bivši američki predsjednik Donald Tramp razvio je detaljan plan o mirnom rješavanju ukrajinskog sukoba, ali ga neće otkriti do izbora, piše “Dejli telegraf”, pozivajući se na anonimni izvor blizak ovom političaru. “Postoji plan, ali on neće o njemu raspravljati sa informativnim kanalima jer tada gubite svu moć”, rekao je izvor. Umjesto toga Tramp će se, […]

SZO: Kopneni napad na Rafu doveo bi do krvoprolića

Izraelski kopneni napad na grad Rafa na krajnjem jugu Pojasa Gaze, gdje humanitarne grupe procjenjuju da se sklonilo 1,2 miliona Palestinaca, mogao bi da se završi “krvoprolićem”, upozorila je danas Svjetska zdravstvena organizacija (SZO). Generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus naveo je na svom nalogu na mreži X da bi napad na Rafu mogao da […]