Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

ETF Istočno Sarajevo: 40 udžbenika za srednje škole

23 Septembar 2022
2 min.
ETF Istočno Sarajevo: 40 udžbenika za srednje škole

Dekan Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović uručio je danas u Istočnom Novom Sarajevu univerzitetski udžbenik “Uvod u veb programiranje”, autora Danijela Mijića, bibliotekama Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža i Srednje škole “28. juni”.

Popović je istakao da su škole dobile po 20 udžbenika, te da će srednjoškolci uz pomoć doniranih udžbenika dobiti dodatna znanja koja nisu predviđena planom i programom obrazovanja u srednjim školama.

“Ovo su znanja koja su danas u informatici najpotrebnija, a tiču se veb programiranja i kada se budu upisivali na neki od fakulteta mi preporučujemo da to bude ETF Univerziteta u Istočnom Sarajevu”, naveo je Popović i dodao da će ovaj fakultet u narednom periodu nastaviti promociju nauke i znanja u srednjim školama u Srpskoj.

Autor knjige “Uvod u veb programiranje” profesor Danijel Mijić rekao je novinarima da sadržaj knjige pokriva uvodni dio oblasti veb programiranja, te da u Istočnom Sarajevu postoji veliki broj učenika koji svoje školovanje mogu nastaviti na ETF-u.

Mijić je naveo da iz razgovora sa nastavnicma zna da đaci imaju predmete Veb dizajn i Veb programiranje, te da knjiga može pokriti nastavu iz tih predmeta.

Direktor Srednje škole “28. juni” Boris Brajović istakao je da se u ovoj školi obrazuju tehničari informacionih tehnologija, te da će donirani udžbenici koristiti radu ove srednjoškolske ustanove.

“Naša srednja škola obrazuje tehničare tih smjerova i učenici su zadovoljni i zainteresovani upis. Nadamo se da će upravo sa radom u srednjoj školi i ovom literaturom postizati dobre uspjehe i da će oni biti budući studenti ETF-a”, rekao je Brajović.

Direktor Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” Branka Kovačević istakla je da će donirani udžbenici poslužiti za unapređenje znanja i kompetencija, posebno onim učenicima koji postižu zapažene rezultate na takmičenjima svih nivoa.

Učenik četvrtog razreda Srednje škole “28. juni” Dušan Perić naveo je da će donirane knjige biti značajne za obrazovni proces jer u nastavnom planu i programu trenutno nema mnogo udžbenika za stručne predmete.

SRNA

Povezani članci

Služen parastos poginulim borcima Srpske garde Ilidža

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnoj Ilidži danas je služen parastos za 18 poginulih pripadnika Srpske garde Ilidža, elitne jedinice Ilidžanske brigade Vojske Republike Srpske, koja je formirana prije 30 godina. Pripadnik Srpske garde Ilidža Miroslav Lučić podsjetio je da je 1. oktobra 1992. godine ova jednica formirana na osnovu odluke komande […]

Šekara: Posljednje podvale i spinovi guraju opoziciju u još jedan poraz

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara poručio je opoziciji u Republici Srpskoj da požuri ako nisu potrošili cjelokupan arsenal spinova, lažnih vijesti, teorija zavjere i raznoraznih podmetanja, jer je čak i CIK BiH, imenovan kako je imenovan, definisao početak izborne ćutnje, a opozicione perjanice su tada, ruku na srce, najpametniji. “Takva vrsta pritiska možda negdje […]