Ravna planina banerRavna planina baner

Auto svijet

Ferrari na meti hakera

23 Mart 2023
1 min.
Ferrari na meti hakera

Hakerski napadi još uvijek donose ozbiljne zarade napadačima, a na meti su obično oni za koje se unaprijed zna da imaju dovoljno novca. Ferrari je nedavno izdao saopštenje da su hakeri provalili u IT sisteme kompanije i da traže novac za povraćaj podataka.

Napadači traže određenu sumu, a ukoliko platu ne dobiju prijete da će objaviti sve što su ukrali.

Još uvijek nije precizirano da li se radi o pravom ransomware napadu ili samo o pokušaju iznude, ali u saopštenju stoji da hakeri tvrde da imaju osjetljive podatke o nekim klijentima. Čim je zahtjev za isplatu otkupa stigao, italijanski proizvođač luksuznih automobila je započeo istragu u saradnji sa pouzdanom kompanijom koja se bavi bezbjednosnim procjenama.

Podaci koji su procurjeli uključuju imena, adrese, mejl adrese i brojeve telefona, a još uvijek se istražuje da li su ugroženi bankovni računi, te da li su napadači došli i do podataka o kreditnim karticama. Kad ovako velike kompanije nisu bezbijedne, to znači samo jedno / niko nije siguran, prenosi “AutoBlog”.

Nezavisne

Povezani članci

Čemu služi čep na vratima automobila (VIDEO)

Da li ste ikada obratili pažnju na čep koji se nalazi sa donje strane vrata vašeg automobila? Kako bi automobil bio pouzdan i trajao što duže, proizvođači ugrađuju čitav niz funkcija koje su prije svega praktične, a služe što boljem održavanju automobila. Jedna od čestih “boljki” jeste korozija koja se pojavljuje na limariji svakog automobila, […]

Ovo je najskuplji auto uvezen u BiH prošle godine

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje, najskuplji automobil u prošloj godini koji je uvezen u BiH iznosio je 504,329 KM uz dodatna davanja koja su iznosila 85,768 KM. Radi se o automobilu Mercedes Benz Mejbah S 680 4 MATIK. U TOP 10 uvezenih automobila u prošloj godini našli su se još i Ferari F8 Tributo […]