Ravna planina banerRavna planina baner

Auto svijet

Ferrari na meti hakera

23 Mart 2023
1 min.
Ferrari na meti hakera

Hakerski napadi još uvijek donose ozbiljne zarade napadačima, a na meti su obično oni za koje se unaprijed zna da imaju dovoljno novca. Ferrari je nedavno izdao saopštenje da su hakeri provalili u IT sisteme kompanije i da traže novac za povraćaj podataka.

Napadači traže određenu sumu, a ukoliko platu ne dobiju prijete da će objaviti sve što su ukrali.

Još uvijek nije precizirano da li se radi o pravom ransomware napadu ili samo o pokušaju iznude, ali u saopštenju stoji da hakeri tvrde da imaju osjetljive podatke o nekim klijentima. Čim je zahtjev za isplatu otkupa stigao, italijanski proizvođač luksuznih automobila je započeo istragu u saradnji sa pouzdanom kompanijom koja se bavi bezbjednosnim procjenama.

Podaci koji su procurjeli uključuju imena, adrese, mejl adrese i brojeve telefona, a još uvijek se istražuje da li su ugroženi bankovni računi, te da li su napadači došli i do podataka o kreditnim karticama. Kad ovako velike kompanije nisu bezbijedne, to znači samo jedno / niko nije siguran, prenosi “AutoBlog”.

Nezavisne

Povezani članci

Pogledajte kako izgleda potpuno automatizovani parking (VIDEO)

Zgrada pod nazivom Future Car Park se nalazi u poslovnom dijelu grada Hangzhoua u Kini i ima kapacitet od 500 automobila koji se slažu pomoću potpuno automatizovanog sistema. Parking se sastoji od niza ovalnih tornjeva nalik stablu. Tri tornja u centru parkinga budućnosti se koriste za parkiranje automobila, dok tri druga prevoze posjetioce pomoću lifta. […]

Tesla želi da proizvodi električne automobile i baterije u Indiji

Kompanija Tesla je izrazila želju da proizvodi električne automobile i baterije u Indiji. Predstavnici Tesle su razgovarali sa indijskim vladinim zvaničnicima o podsticajima koje Indija nudi kompanijama, kao i o modalitetima saradnje, rekao je dobro upućen izvor za Rojters.    Razgovaralo se i o indijskim uvoznim taksama na automobile, a predstavnici Tesle su pre svega želeli […]