Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Filozofski fakultet pruža studentima kvalitetno obrazovanje, Škipina obećao podršku

25 Jun 2024
1 min.
Filozofski fakultet pruža studentima kvalitetno obrazovanje, Škipina obećao podršku

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu ima sve uslove da svojim studentima pruži kvalitetno obrazovanje, a smještaj u domovima Studentskog centra je na visokom nivou, konstatovali su na današnjem sastanku na Palama poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina i dekan ove visokoškolske ustanove Vladan Bartula.

Na sastanku su Škipina i Bartula razgovarali i o daljem unapređenju kvaliteta nastave i studentskog standarda na Palama.

Škipina je izrazio nadu da će Filozofski fakultet ostati vidljiv na mapi visokoškolskog sistema obrazovanja Republike Srpske i da će nastaviti tradiciju započetu devedesetih godina prošlog vijeka.

On je obećao podršku daljem razvoju Filozofskog fakulteta i pozvao mlade ljude da se obrazuju u ovoj visokoškolskoj instituciji, koja je, kako je rekao, iznjedrila veliki broj uspješnog kadra.

Bartula je izrazio zadovoljstvo brojem studenata koji su već predali dokumenta u prvim danima upisnog roka, istakavši da su za studiranje u Palama, osim onih iz Republike Srpske, zainteresovani i svršeni srednjoškolci iz Srbije i Crne Gore.

SRNA

Povezani članci

Sportskom ribolovačkom društvu “Bioštica” donirano oko 300kg riblje mlađi

Sportskom ribolovačkom društvu “Bioštica”, na inicijativu poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Strahinje Baševića, donirano je oko 300 kilograma riblje mlađi. Bašević je rekao da je projekat realizovan zahvaljujući ranijem dogovoru sa direktorom Hidroelektrane na Trebišnjici i njihovim mrestilištem za pastrmku. Riba je puštena u vodotokove Bioštice i Kaljine, čime se poboljšava riblji fond […]

Jugović: Opština čini dosta za pronatalitetnu politiku

Načelnik Pala Boško Jugović rekao je danas da ova lokalna zajednica čini dosta na sprovođenju pronatalitetne politike, a kao dobar primjer toga naveo je što opština sa po 50 KM sufinansira boravak djece predškolskog uzrasta u vrtićima “Cvrčak” i “Bambi”. “Mnogo ulažemo u finansiranje javnog vrtića `Bubamara`, kako cijena boravka djece ne bi rasla. Zato […]